“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Απριλίου 2010

Άγιοι και Δαίμονες

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Τα περιθώρια μεσοπρόθεσμου δανεισμού της χώρας έχουν στενέψει και ελάχιστοι είναι όσοι ακόμα επιμένουν οτι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Ο πρωθυπουργός, απο το βήμα της Βουλής, δηλώνει οτι το "Δ.Ν.Τ. είναι εδώ". Πέραν του κυνισμού της πολιτικής ομολογίας είναι εμφανής η προσπάθεια ψυχολογικής προετοιμασίας του ελληνικού λαού για νέα μέτρα και αποδοχή της αποδόμησης των βασικών στοιχείων ενός ελαχίστου κοινωνικού κράτους, που θα σημάνει η έλευση του Δ.Ν.Τ.
Η αλήθεια είναι οτι η οικονομική πραγματικότητα της χώρας επιβάλλει μέτρα και επιλογές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα απαιτεί ικανότητα και επάρκεια στην εφαρμογή και την υλοποίηση τους. Απαιτεί δράση στον σωστό χρόνο. Απαιτεί διαμόρφωση όρων συναίνεσης, ανοχής και συμβολής στην αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής εξόδου απο την κρίση. Απαιτεί κυρίως ειλικρίνεια. Ναί να μην δαιμονοποιήσουμε το Δ.Ν.Τ., αλλά όχι βεβαίως και να το αγιοποιήσουμε.
Αντί η κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών στά μείζονα οικονομικά προβλήματα και την μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για την αντιμετώπιση τους, επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύψει την αδράνεια, τα λάθη και τις ολιγωρίες της με παλαιοκομματικού τύπου επιθέσεις στην εγκληματική διακυβέρνηση του κ.Καραμανλή, της Ν.Δ. και τα ανούσια, αντιπολιτευτικά ψελλίσματα του κ.Σαμαρά.
Το Δ.Ν.Τ. είναι μηχανισμός επιβολής των πλέον αντιλαϊκών μέτρων. Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. σε περιτύλιγμα Ε.Ε. είναι δηλωτικό της αδυναμίας της κυβερνητικής πολιτικής να λύσει τα οικονομικά προβλήματα σε συνθήκες ελευθερίας. Το Δ.Ν.Τ. είναι η επιλογή του καταναγκασμού για τις απαιτούμενες προσαρμογές που ακρωτηριάζουν και δίκαια κοινωνικά κεκτημένα των εργαζομένων. Η χαρακτηριστική σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου ΣΕΒ και τα κροκοδείλια δάκρυα των ΜΜΕ, επιδοτούν μια ιδιαίτερα επώδυνη κοινωνική και πολιτική εξέλιξη και πιθανούς εθνικούς αναπροσανατολισμούς που ο Ελληνικός λαός δεν επέλεξε με την ψήφο του στις 4 Οκτωβρίου του 2009. Και αυτό η κυβέρνηση του Πασοκ οφείλει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψην της.
http://www.metarithmisi.gr/el/default.asp