“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Φεβρουαρίου 2012

Ζητείται.... Ελπίδα

Γράφει ο Ανέστιος
H ανεπάρκεια, η ανυποληψία και η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, δυσχεραίνει έως καθιστά αδύνατη την διατύπωση και την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου εξόδου απο την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση της χώρας. Πρόκειται για μια αλήθεια που σε διαφορετικό βαθμό και ένταση αποδέχονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες.
Πέραν της δικαιολογημένης αγανάκτησης και θυμού των πολιτών, με δεδομένη την απογοήτευση τους απο τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα και τους εκπροσώπους τους, πληθαίνουν όσοι αποδέχονται-τουλάχιστον- την ιδέα της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού μέσα από την δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων, κινήσεων και την εμφάνιση νέων ανθρώπων.
Ήδη πληθώρα συσπειρώσεων και πρωτοβουλιών έχουν αναδυθεί και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων. Διανοούμενοι, οικονομικοί, κοινωνικοί, ακαδημαϊκοί και ένιοι πολιτικοί παράγοντες μέσα απο σειρά εκδηλώσεων και δράσεων δεν αρκούνται στην περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά τολμούν να προτείνουν λύσεις, να υπερβούν ταμπού, να θέσουν τον δάκτυλο επί του τύπου των ήλων. Πρόκειτα, αναμφίβολα, για ελπιδοφόρα μηνύματα. Αναμφίβολα, ουδείς είναι σε θέση να προδικάσει την εξέλιξη τους και το μερίδιο τους στην αναπόφευκτη αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Η επιτυχία άλλωστε θα κριθεί απο την δυνατότητα τους να προσφέρουν ολοκληρωμένα σχέδια οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, από την πολιτική τους ικανότητα να επαναπροσανατολίσουν την ελληνική κοινωνία στους δρόμους του έντιμου μόχθου, της γνώσης, της καινοτομίας, της άμιλλας. Προϋπόθεση, η διατήρηση της απειλούμενης κοινωνικής συνοχής και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που δοκιμάζεται απο νεοφιλελεύθερισμούς, την απληστία των αγορών και τις "ευέλικτες" ιδέες της "στέρφας" σοσιαλδημοκρατίας.