“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Μαΐου 2011

Παπαδήμος και Δ.Ν.Τ.

Η απομάκρυνση του κ. Στρως Καν απο την ηγεσία του Δ.Ν.Τ. είναι δεδομένη. Έτσι κι΄αλλιώς θα αποχωρούσε στις 20 Ιουνίου. Η υπόθεση "καμαριέρα" πιθανόν να την επισπεύσει. Οι συζητήσεις για τον διάδοχο πολλές και τα ονόματα που διακινούνται απηχούν εθνικά και υπερεθνικά ενδιαφέροντα.
Εντύπωση προκαλεί ότι η Ελλάδα δεν προβάλλει καμμία υποψηφιότητα. Ούτε καν του κ. Λουκά Παπαδήμου, που  η θητεία του στην Ε.Κ.Τ. , συγκεντρώνει τα ευμενή σχόλια πολλών και ισχυρών διεθνών παραγόντων. Παρ΄ ότι η πρόταση  έχει τεθεί υπ΄όψη του κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός δεν έχει προβεί στην ελάχιστη προσπάθεια υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Παπαδήμου. Γιατί άραγε?