“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Νοεμβρίου 2011

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

Η κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα προϋποθέτει την σοβαρότητα και τη δέουσα υπευθυνότητα του πολιτικού προσωπικού και ιδιαίτερα των υπουργών της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου. Αυτή την βασική παράμετρο αγνοεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης και προτάσει την ματαιοδοξία του να ηγηθεί- και αυτός- του Πασοκ μετά την εικαζόμενη αποχώρηση του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης με ιδιαίτερη σπουδή επιχειρεί να θέσει εαυτόν στο κάδρο με τους δελφίνους του Πασοκ. Είναι σαφές οτι παρακάμπτει την συμμετοχή του στο βασικό πυρήνα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, άρα οτι είναι απο τους βασικούς υπευθύνους της εθνικής κατωφέρειας. Η διαλυμένη κοινωνική βάση του Πασοκ δεν αναζητά την αναπαλαίωση και τον εξωραϊσμό με παλιά και φθαρμένα υλικά αλλά μια σύγχρονη και αποτελεσματική στρατηγική για τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά.
 Το Πασοκ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Ο κ. Χρυσοχοϊδης αρέσκεται να ενδυθεί ένα άδειο πουκάμισο. Πιστοποιεί την ασίγαστη εμμονή του για την εξουσία, κάτι που χαρακτηρίζει την πολιτική του διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη πολιτικές πιρουέτες και άνευ αρχών πολιτική ευκαμψία. Οι συνεχείς πολιτικές στροφές του προσδιόρισαν το προσωνύμιο που του απέδωσαν στο Πασοκ. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ.
Με την πρόσφατη πρωτοβουλία του και τη γλοιώδη διατύπωση της επιθυμίας του να ηγηθεί του Πασοκ, μας υπενθυμίζει και την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.