“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Νοεμβρίου 2011

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

Η κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα προϋποθέτει την σοβαρότητα και τη δέουσα υπευθυνότητα του πολιτικού προσωπικού και ιδιαίτερα των υπουργών της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου. Αυτή την βασική παράμετρο αγνοεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης και προτάσει την ματαιοδοξία του να ηγηθεί- και αυτός- του Πασοκ μετά την εικαζόμενη αποχώρηση του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης με ιδιαίτερη σπουδή επιχειρεί να θέσει εαυτόν στο κάδρο με τους δελφίνους του Πασοκ. Είναι σαφές οτι παρακάμπτει την συμμετοχή του στο βασικό πυρήνα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, άρα οτι είναι απο τους βασικούς υπευθύνους της εθνικής κατωφέρειας. Η διαλυμένη κοινωνική βάση του Πασοκ δεν αναζητά την αναπαλαίωση και τον εξωραϊσμό με παλιά και φθαρμένα υλικά αλλά μια σύγχρονη και αποτελεσματική στρατηγική για τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά.
 Το Πασοκ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Ο κ. Χρυσοχοϊδης αρέσκεται να ενδυθεί ένα άδειο πουκάμισο. Πιστοποιεί την ασίγαστη εμμονή του για την εξουσία, κάτι που χαρακτηρίζει την πολιτική του διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη πολιτικές πιρουέτες και άνευ αρχών πολιτική ευκαμψία. Οι συνεχείς πολιτικές στροφές του προσδιόρισαν το προσωνύμιο που του απέδωσαν στο Πασοκ. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ.
Με την πρόσφατη πρωτοβουλία του και τη γλοιώδη διατύπωση της επιθυμίας του να ηγηθεί του Πασοκ, μας υπενθυμίζει και την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

3 σχόλια:

the companion είπε...

Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ χαρακτηρίζεται,όπως άλλωστε και καθε υγρό,από την έλλειψη μορφής και σχήματος,λαμβάνοντας ως εκ τούτου τη μορφή και το σχήμα, που έχει ο χώρος εντός του οποίου ευρίσκεται κάθε φορά.
Η ιδιότητα αυτή, αγαπητέ Citizen,επί
ανθρώπων αναζητουμένη,χαρακτηρίζει εκείνους, που δεν έχουν ποτέ καμμιά σταθερότητα στις ιδέες,τις θέσεις και τις απόψεις τους,αλλά μονίμως εντέχνως και"εγκαίρως" προσχωρούν στίς εκάστοτε επικρατούσες,αρκεί αυτές να οδηγούν σε ρόλους κι αξιώματα. Τούτο γιατί απλούστατα δεν έχουν δικές τους ιδέες,θέσεις και απόψεις, αλλά πάντοτε εκμεταλεύονται αυτές των άλλων.
Έτσι μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει την ενδοπασοκική διαδρομή του κ.Χρυσοχοίδη,που αρχικά ήταν κολλητός του Ακη,έπειτα έμπιστος της Βάσσως,μετά στο πλευρό του Σημίτη και τέλος με τον Γ.Παπανδρέου ως σήμερα.
Αγαπητέ Citizen ο τύπος αυτός είναι κυριολεκτικά
ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ με τα όλα του...

Τρίλιζας είπε...

O Χρυσοχοϊδης είναι για κλωτσιές.

Ακίς είπε...

Τόσα χρόνια υπουργός και βουλευτής τώρα τον καταλάβατε. Ρωτήστε στην Ημαθία, θα σας πουν πολλά για τον σοσιαλιστή Χρυσοχοϊδη. Τον ανεχθήκατε, να τον λουστείτε τώρα.