“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννάκης
Κεντρικό πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών  σε όλα τα ΜΜΕ, είναι ο νέος οραματιστής της κέντρο – αριστεράς κ. Χ. Καστανίδης. Ως ένα σημείο αυτό είναι λογικό μιας και έχει αναλάβει την ευθύνη να συνενώσει όλη την κέντρο - αριστερά στην Ελλάδα αλλά παίζει και χωρίς αντίπαλο (ο ΓΑΠ όταν δεν βρίσκεται εκτός Ελλάδας προβάλλοντας τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναλίσκεται σε ομφαλοσκοπήσεις σε άτυπα υπουργικά συμβούλια των υπουργών του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμα στην όαση του σοσιαλισμού επί της Ιπποκράτους).
Η έκθεση του στα ΜΜΕ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό όταν ψάχνοντας την άκρη του κουβαριού των πολιτικών του διαδρομών  που θα τον καθοδηγούσε στην χάραξη της νέας πορείας του, θυμήθηκε να δημοσιοποιήσει 14 χρόνια μετά τους λόγους της παραίτησης του από την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη.
Ξέχασε όμως την άτυπη συμπόρευση του στο συνέδριο του 2000 με τον κ. Α. Τσοχατζοπουλο, αλλά έτσι είναι τα παιχνίδια της μνήμης λειτουργούν επιλεκτικά.
Η κίνηση του αυτή να επιτεθεί στον κ. Κ. Σημίτη είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει και άλλο στην εκτίμηση του ΓΑΠ (όπως συμβαίνει με οποίον επιτίθεται στον κ. Κ Σημίτη) και να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής οι εισηγήσεις του.
Επιτέλους ανοιγόταν  μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό και η πρόταση του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος έγινε δεκτή από τον ΓΑΠ.
Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις διαφόρων κακεντρεχών ότι με τις συνεχείς του αναφορές στο θέμα του δημοψηφίσματος ο κ. Χ. Καστανίδης επαιζε τον ρόλο του «λαγού».
Στόχος ήταν μέσα από την διαδικασία του δημοψηφίσματος οι δυνάμεις της κοινωνίας να αντιληφθούν τα οράματα της κέντρο – αριστεράς του κ. Χ. Καστανίδη και να χαράξουν νέους δρόμους στην Ελλάδα που θα είχε ήδη χρεοκοπήσει.
Τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν αλλά τι φταίει και αυτός αν ο ΓΑΠ δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων.
Ο νέος ιδεολογικός πρωτεργάτης της κέντρο – αριστεράς υπερψήφισε την κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμα αποδοκιμάζοντας τους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑΟΣ και αυτό ήταν μια ευκαιρία για να αναδείξει την νέα πρωτοπόρα πολιτική θεωρία η οποία έχει ήδη την σηματοδοτηθεί με τον τίτλο «Η διάσπαση της ψήφου σε πολλά ψηφαλάκια που κινούνται κατά το δοκούν».
Εδώ θα πρέπει να γίνει αναφορά σε όλη την ερευνητική ομάδα που μαζί με τον κ. Χ. Καστανίδης πραγματοποίησε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 το πανελλήνιο πείραμα με τίτλο «Ψήφισε πολλές φορές, ανάδειξε τον ΓΑΠ σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
Εκείνο το πείραμα του πολλαπλασιασμού μιας ψήφου έδωσε το ερέθισμα στον κ. Χ. Καστανίδης να προχωρήσει στη θεωρία της διάσπασης της ψήφου.
Τελευταία χρονικά κίνηση του κ. Χ. Καστανίδη ήταν η καταγγελία των σκοτεινών «πρακτόρων», που διεισδύουν στις τάξεις του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ με στόχο την υπονόμευση του ηγέτη ΓΑΠ.
Αυτοί οι «πράκτορες» μεταμφιέζονται σε βουλευτές και η τελευταία τους κίνηση ήταν ρίξουν τον ΓΑΠ από τη θέση του πρωθυπουργού.
Και δυστυχώς αυτοί οι «πράκτορες» είχαν και την στήριξη των ΜΜΕ.
Τους ξέρει ο κ. Χ. Καστανίδης όλους αυτούς αλλά δεν τους κατονομάζει.
Δεν κατονομάζει τους «πράκτορες», διότι ως πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης σέβεται τα προσωπικά δεδομένα όχι μόνο του κάθε πολίτη αλλά και του κάθε «πράκτορα».
Τα ΜΜΕ δεν τα κατονομάζει για να μπορεί χρησιμοποιώντας τα να διαδίδει τις ιδέες της κέντρο – αριστεράς σε όλη τη χώρα και όχι μόνο.
Για να γίνει επιτέλους κατανοητός ο βαρύγδουπος πολιτικός του λόγος από την ανώριμη πολιτικά κοινωνία που περί άλλων τυρβάζει προσπαθώντας να επιζήσει στο βαθύ οικονομικό τέλμα που την έριξε η κυβερνητική πολιτική του ΓΑΠ τα τελευταία χρόνια.
Τις επόμενες μέρες η μάχη του κ. Χ. Καστανίδης θα συνεχισθεί αμείωτη αλλά μέχρι το επόμενο επεισόδιο της σαπουνόπερας «Αριστερές πιρουέτες στο πολιτικό κενό» εμάς καλό θα είναι να μας απασχολήσει το ερώτημα : « Ένας εγκέφαλος γεμάτος αέρα είναι κενός ή πλήρης; »