“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Μαΐου 2011

Γιατί Πρόεδρε?

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα».
Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους».
O Πρόεδρος μίλησε για κοινωνική ειρήνη και για κοινωνική συνοχή. Για κοινωνική δικαιοσύνη ξέχασε να μιλήσει. Γιατί Πρόεδρε?