“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Φεβρουαρίου 2011

Ντόλιος και Ραγκούσης:Το αγλάϊσμα της πολιτικής αξιοπρέπειας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που επιβάρυνε 500.000 πολίτες που δήλωσαν τους ημιυπαίθριους με  επιπλέον χαράτσι έχει πλέον αποσυρθεί. Ένα νέο επεισόδιο κακής λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου περνά στο παρελθόν, αλλά δημιουργεί την αίσθηση
της πολιτικής ελαφρότητας, πολιτικής εξαπάτησης, πολιτικής ανευθυνότητας και άκρατου βυζαντινισμού.
Η αλήθεια είναι οτι ο κ. Ραγκούσης ήταν ενήμερος της εγκυκλίου του υπουργείου το οποίου προϊσταται. Ο κ. Ραγκούσης υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός και άκαμπτος απέναντι στην κ. Μπιρμπίλη, όταν την Τετάρτη το βραδυ η υπουργός Περιβάλλοντος του ζήτησε τηλεφωνικά να αποσύρει την επίμαχη εγκύκλιο. Ανένδοτος ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή στον υφιστάμενο του υφυπουργό κ. Ντόλιο να αναλάβει την επικοινωνιακή στήριξη της εγκυκλίου μιας και ο ίδιος λόγω εμπυρέτου συνδρομής παρέμενε κλινήρης στο σπίτι του. Ο κ. Ντόλιος επέδειξε πράγματι αξιοσημείωτο ζήλο.
Η ένταση των αντιδράσεων θορύβησε την κυβέρνηση και η απόφαση της απόσυρσης της φορομπηχτικής εγκυκλίου ελήφθη προ της ενάρξεως του υπουργικού συμβουλίου. Φρόντισαν βεβαίως οι κυβερνητικοί επικοινωνιολόγοι (εφεξής "Λαζαριστές"), να αποδώσουν  την σχετική πρωτοβουλία στον κ. Παπανδρέου.
Η συνέχεια γνωστή. Αν δεχθούμε τις κυβερνητικές αιτιάσεις περί αποκλειστικής πρωτοβουλίας του κ. Ντόλιου, τότε η πολιτική ευθύνη του κ. Ραγκούση είναι μείζων. Αλλά ο κ. Ραγκούσης γνώριζε. Γνώριζε καλά. Στα δύσκολα ρίχνει στη θάλασσα τον υφυπουργό του. Επικοινωνεί με δημοσιογράφους  και "δίνει" τον κ. Ντόλιο με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο, αφου διαρρέει οτι του ζήτησε να ζητήσει συγγνώμη απο τους πολίτες. Προφανώς ο κ. Ραγκούσης δεν σκέφτηκα να πράξει το ίδιο. Περί παραίτησης προφανώς καμία σκέψη δεν έγινε. Ο ψοφοδεής κ. Ντόλιος ενώ τον φτύνει κατάμουτρα ο υπουργός του, τον αδειάζει ο πρωθυπουργός, δεν έχει υποβάλλει-μέχρι τώρα- την παραίτηση του για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας. Νέοι καιροί, νέα ήθη.