“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Μαΐου 2010

Κάθαρση και δίκαιο...

Γράφει ο Αριστείδης.
H κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος των τελευταίων ημερών ενθαρρύνει με τις ενέργειές η με την σιωπή της την καθολική επίθεση στον πολιτικό κόσμο.Η πολιτική της διαφάνειας και η επιβεβλημένη τιμωρία όσων διασπάθησαν η ενθυλάκωσαν χρήματα του δημοσίου δεν μπορεί να εντάσσεται στην επικοινωνιακή της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του κ. Παπανδρέου.Η κάθαρση και η εξυγίανση του δημόσιου βίου οφείλεται να πραγματωθεί στα πλαίσια του κράτους δικαίου.Η υπεράσπιση της δικαιϊκής πολιτικής αποτελεί ευθύνη της Συντεταγμένης Πολιτείας.
Η κάθαρση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απειλή για τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης,ούτε βεβαία να τονώνει τον λαϊκισμό και την οργή των πολιτών.
Η κάθαρση δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει το σημείο ισορροπίας του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά,για την αυτοεξαίρεση τους απο το ενδεχόμενο κοινωνικό "τσουνάμι" αναγέννησης του πολιτικού συστήματος .
Το ενιαίο ρεπορτάζ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ,οι αμφίσημες κυβερνητικές δηλώσεις,οι περίεργες διαρροές απο τις εξεταστικές επιτροπές δεν επιτρέπουν την αισιοδοξία μιας πορείας εξυγίανσης του δημόσιου βίου που θα αποφύγει την πόλωση και τον διχασμό,θα αποτρέψει τον λαϊκισμό και τις φασίζουσες λαϊκές συμπεριφορές,τον ισοπεδωτισμό και θα τιμωρήσει πραγματικούς ενόχους κατάχρησης των όποιων περουσιακών στοιχείων του δημοσίου.