“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Νοεμβρίου 2010

Τρείς Βουλευτές του Πασοκ γράφουν....

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία φιλοξενεί άρθρο-παρέμβαση των βουλευτών του Πασοκ Αλευρά,Καρτάλη καί Φλωρίδη.Οι τρείς βουλευτές με την δημόσια παρέμβαση τους επισημαίνουν την ανάγκη διαμόρφωση μετώπου ευθύνης που θα μιλήσει με ειλικρίνεια στους Έλληνες για την πραγματική κατάσταση της χώρας και επισημαίνουν την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Το άρθρο των τριών δυναμικών βουλευτών, πέραν της ουσίας του περιεχομένου του,συνιστά πολιτική παρέμβαση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής ζωής και αποτελεί εναρκτήριο λάκτισμα εξελίξεων που θα επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική και την εσωκομματική ζωή του Πασοκ.

Ο Αρθούρος, η Τίνα, ο Νίκος και τα συμφέροντα πίσω από τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Μάριος Ευγενικός
Στις μέρες της Καραμανλικής διακυβέρνησης η διοίκηση Αθανασόπουλου στην ΔΕΗ επικαλούμενη τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου , που είχαν φθάσει τα 150 δολ.το βαρέλι, επέβαλε ρήτρα καυσίμων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και τα αύξησε κατά 32%. Εκτοτε κύλησε αρκετός χρόνος και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έπεσαν στα 70 δολ. το βαρέλι.
Η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου και η διοίκηση Αρθούρου Ζερβού- της ''πράσινης'' Τίνας και του Νικολάκη Παπανδρέου άνθρωπος ο κ. καθηγητής - προκειμένου να αποφύγει τη μείωση των τιμολογίων όπως η ρήτρα καυσίμων επέβαλε, την κατήργησε. Και το εξοργιστικότερο τώρα είναι ότι επικαλούμενη την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και τη ζητούμενη από την τρόικα και το ΔΝΤ αναδιάρθρωση των τιμολογίων, διεκδικεί νέες αυξήσεις της τάξης του 30% για την τριετία που ακολουθεί.Οι ανθρωποι προφανώς είναι στημένοι.
Η ΔΕΗ το 2009 είχε κέρδη 1 δισ. ευρώ και το 2010 πιθανώς να ξεπεράσει το 1,5 δισ,ευρώ. Τίποτε δεν δικαιολογεί τις αυξήσεις των τιμολογίων ειδικά σε τούτες τις τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ετσι και επιβληθούν θα δοκιμάσουν την οικονομία και τα νοικοκυριά. Η ζητούμενη από το ΔΝΤ αναδιάρθρωση μπορεί να εξασφαλισθεί τόσο με αυξήσεις των τιμολογίων όσο και με μειώσεις. Μόνοι οφελημένοι από μια αύξηση τιμολογίων θα είναι οι ιδιώτες παραγωγοί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταγωνισθούν την ΔΕΗ.
Γι αυτό επιδιώκουν την αύξηση της οριακής τιμής του ρέύματος για τη δημόσια επιχείρηση. Ολη η πιάτσα βοά ότι πίσω από τον Αρθούρο και την Τίνα βρίσκεται ο Νικος Παπανδρέου και πίσω από αυτόν πολυποίκιλα συμφέροντα. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν όντως η ΔΕΗ οδηγείται σε υπεραυξήσεις τιμολογίων μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι φίλοι του Νίκου, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα και η οικογένεια Παπανδρέου κινδυνεύει να περιπέσει σε χορό σκανδάλων.
Ο πρωθυπουργός έχει πικρή εμπειρία από τέτοιες εμπλοκές και βεβαίως θυμάται όσα ακολούθησαν της πρωτοβουλίας του πατέρα του και του ιδίου για την ανάδειξη νέων τζακιών και νέων επιχειρηματιών. Ας μαζέψει λοιπόν τον αδελφό του και την προστατευομένη του την κυρία Τίνα πριν είναι αργά.
Πηγή: http://www.insideinfo.gr/blog/751/o-arthouros-e-tina-o-nikos-kai-ta-sumpheroda-piso-apo-tis-auxeseis-ste-dee