“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Δεκεμβρίου 2009

Διαφάνεια

«Γκλάσνοστ» α λα ελληνικά... είναι η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης για «ανοιχτά τείχη» στις δημόσιες αποφάσεις μέσω κυβερνοχώρου. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=108610 Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Πασοκ αποτελεί θετικό βήμα γιά την διαφάνεια στον δημόσιο χώρο.Το σχετικό προσχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση από τις 7/12 μέχρι 31/12.

Οικολογικό υπουργικό συμβούλιο στα Ιμαλάια




Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κυβερνήσεων του πλανήτη για τον ταχύ ρυθμό της κλιματικής αλλαγής, το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ επέλεξε να συναντηθεί στη «βάση εφόδου» των ορειβατικών αποστολών στις υπώρειες του Εβερεστ στα Ιμαλάια. Τα μέλη της κυβέρνησης του Νεπάλ έφθασαν χθες με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σιανγκμπότσε, στη σκιά της επιβλητικής κορυφής του Εβερεστ, από όπου πρόκειται σήμερα να επιβιβαστούν σε στρατιωτικά ελικόπτερα μέχρι τη «βάση εφόδου» του Καλαπατάρ, σε υψόμετρο 5.250 μέτρων. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει σε τήξη των αιωνόβιων παγετώνων των Ιμαλαΐων.

Αρμοδιότητες στην κ.Αντζελα Γκερέλου.



http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1082148&lngDtrID=251


Τα θέματα των υπηρεσιών του τέως υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανατέθηκαν στην υφυπουργό Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου.

Τζουμάκας vs Μίχου

O κ.Στέφανος Τζουμάκας εφέρετο να διεκδικεί το ΙΚΑ η τον ΟΑΕΔ.Καί οι δύο οργανισμοί ανήκουν στην αρμοδιότητα του κ.Λοβέρδου.Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι σχέσεις πολιτισμένου μίσους καί η συνεργασία τους -απίθανη κατά την γνώμη μας-θα προσέφερε πληθώρα τροφής στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων.Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι που η κ.Δαμανάκη ανέλαβε Επίτροπος στην Ε.Ε. καί την βουλευτική της έδρα στην Β Αθηνών καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών κ.Λάμπρος Μίχος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής.Ο κ.Τζουμάκας διατείνεται ότι ο κ.Μίχος θα εκπέσει του αξιώματος του βουλευτή διότι ενώ συμμετείχε σε Αναπτυξιακό Σύνδεσμο,δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να παραιτηθεί.Εάν έτσι συμβούν τα πράγματα την θέση καταλαμβάνει ο κ.Τζουμάκας.