“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Δεκεμβρίου 2009

Οικολογικό υπουργικό συμβούλιο στα Ιμαλάια




Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κυβερνήσεων του πλανήτη για τον ταχύ ρυθμό της κλιματικής αλλαγής, το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ επέλεξε να συναντηθεί στη «βάση εφόδου» των ορειβατικών αποστολών στις υπώρειες του Εβερεστ στα Ιμαλάια. Τα μέλη της κυβέρνησης του Νεπάλ έφθασαν χθες με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σιανγκμπότσε, στη σκιά της επιβλητικής κορυφής του Εβερεστ, από όπου πρόκειται σήμερα να επιβιβαστούν σε στρατιωτικά ελικόπτερα μέχρι τη «βάση εφόδου» του Καλαπατάρ, σε υψόμετρο 5.250 μέτρων. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει σε τήξη των αιωνόβιων παγετώνων των Ιμαλαΐων.

4 σχόλια:

July είπε...

Να παρακολουθήσει ο citizen την εξέλιξη αυτής της κυβερνητικής σύσκεψης και τις συνέπειες του υψόμετρου στην λήψη πολιτικών αποφάσεων. Τα όποια συμπεράσματα Θα μας είναι χρήσιμα γιατί με τα όσα κάνει το σύστημα ΓΑΠ, προβλέπω στο μέλλον να σχηματίζουμε κυβέρνηση του βουνού

citizen είπε...

July μαζί θα προχωρήσουμε.Άλλωστε έχεις αναλάβει καθήκοντα στρατηγού.Αλλά πέρα από πλάκα το θέμα αξίζει να το παρακολουθήσουμε,να το σχολιάσουμε καί να στηρίξουμε πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να ζηλέψει και ο ΓΑΠ και να συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο στην κορυφή του Ολύμπου;

citizen είπε...

Ο ΓΑΠ χρειάζεται κάτι ψηλότερο από τον Όλυμπο.Άλπεις τουλάχιστον.