“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Δεκεμβρίου 2011

Πάντοτε πιστέψαμε σε πολιτικές που σήμερα ....απουσιάζουν.

Γράφει ο  Χαρακιανός
Κάθε σημαντικός ρόλος στο θέατρο της ζωής, όπως και στο θέατρο της πολιτικής, όπως ακόμη και στον πλούτο, απαιτεί ωρίμανση. Ο εύκολος για παράδειγμα πλουτισμός προκαλεί εύλογη διαταραχή, παράγει αισθητική γελοιογραφία, την γραφικότητα του νεοπλουτισμού. Παρόμοια φαινόμενα μπορεί να παραχθούν (μπορεί λέμε !) και στην πολιτική.
Όταν η τύχη, είτε συμπτώσεις και δυσεξήγητες προτιμήσεις αρχηγών και πρωθυπουργών, κάνουν «επώνυμους» προδιαγεγραμμένους ανώνυμους, παραβιάζοντας φυσικούς νόμους....
Όταν το θράσος θεωρείται «τόλμη», η μεγαλομανής διεκδίκηση προνομίων, διακρίσεων και ρόλων «χάρισμα» του/της «σύγχρονου πολιτικού» αντί να αντιμετωπίζεται κλινικά, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Σήμερα αυτά και τόσα άλλα επιμέρους, εισπράττονται. Προβάλλονται σήμερα φιλοδοξίες που δεν ενδιαφέρουν κανένα. Δεν είμαστε απουσιολόγοι να καταγράφουμε παρουσίες και «παρόντες». Πάντοτε πιστέψαμε σε πολιτικές που σήμερα  ....απουσιάζουν.



Αφιερώσεις

Αφιερωμένο στους "δελφίνους"...και όχι μόνο...

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν ν΄αντέξουν τη φτώχεια. Αν θες όμως να δοκιμάσεις το χαρακτήρα κάποιου, δώσ΄του εξουσία.

ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ.