“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Δεκεμβρίου 2010

Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

"Δεν είναι πολιτική παρέμβαση.Είναι ένα κείμενο αγωνίας." Έτσι απλά και απροσχημάτιστα χαρακτηρίζουν το επαίσχυντο κείμενο τους η πλειοψηφία των μητροπολιτών.Το κείμενο-φυλλάδιο(Eδω) που διανέμεται στις εκκλησίες στο χριστεπώνυμο λαό φέρει τον τίτλο "Προς  το Λαό".
Οι προθέσεις των ιεραρχών δεν είναι αγαθές.Την ενίσχυση της εξουσίας τους επιδιώκουν, το ανεξέλεκτο των ενεργειών τους προστατεύουν. Αν επιθυμούν πολιτικό ρόλο είναι δικαίωμα τους. Να το δηλώσουν όμως.
Η κυβερνητική αντίδραση είναι εύλογη αλλά λειψή. Χρειάζονται, τώρα, άμεσα πολιτικές αποφάσεις για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Και επειδή η οικονομική κρίση απαιτεί θυσίες, να αναλάβει η ίδια η Εκκλησία την μισθοδοσία των ιερέων της και του πάσης φύσεως προσωπικού της. Αν δεν το κάνουμε εμείς θα έρθει κάποια στιγμή που θα υποχρεωθούμε να μισθοδοτούμε τους ιερείς πάσης εν Ελλάδι Θρησκείας.
ΥΓ. Ο Αρχιεπίσκοπος μας απογοητεύει.«Ο αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία» δήλωσε ο κ. Κονιδάρης, υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής.