“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Φεβρουαρίου 2011

Π80... η Παριανή διαδρομή για την ηγεσία.

H εκδήλωση του κ. Ραγκούση με την προμετωπίδα Π 80 που μόλις τελείωσε, αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια του τέως δημάρχου Πάρου να προωθήσει τις μεταπαπανδρεϊκές του φιλοδοξίες.Τι είναι το Π80?
  Όπως οι ίδιοι γράφουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη

"Το p80 είναι πριν απ’ όλα το αποτέλεσμα μιας ανάγκης προσωπικής: Να βρεθούμε και πάλι μαζί, όσοι τη δεκαετία του ’80 συναντηθήκαμε στο φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα, στις συνδικαλιστικές ή τις τοπικές οργανώσεις, σε όλα εκείνα τα “π” που μας σημάδεψαν: Π όπως ΠΑΣΠ, ΠαΣοΚ, πανεπιστήμιο, πολιτική, προοδευτική παράταξη ...

Για μας, η εποχή εκείνη έχει σημαδευτεί από την αθωότητα, τη γενναιότητα, την αφέλεια, την ανιδιοτέλεια και το ρομαντισμό των είκοσι και κάτι χρόνων της ηλικίας μας. Οι φιλίες εκείνης της εποχής, ακόμη και οι αντιπαλότητες, δημιούργησαν δεσμούς που κατάφεραν να επιβιώσουν στο χρόνο. Εμείς, οι εκδρομείς του ’80, ανακαλύπτουμε ακόμη τη χαρά και την επιθυμία της συνάντησης.
Το p80 είναι λοιπόν ένας τρόπος να συναντηθούμε και πάλι."
Στην πραγματικότητα το Π 80 είναι η συνάντηση τριών πολιτικών προθέσεων.
1) Της πρόθεσης του κ. Ραγκούση να ηγηθεί του Πασοκ μετά την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου.
2)Της πρόθεσης μιας ομάδας πενηντάρηδων του Πασοκ (που έκαναν το στρατιωτικό τους στα σύνορα Ψυχικού-Φιλοθέης) να "έρθουν στα πράγματα".
2)Της πρόθεσης κρατικοδίαιτων στελεχών να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους η to know us bettter που θα έλεγαν και οι αγγλομαθείς λομπίστες.
Και τελικά όπως γραπτά μου διαμήνυσε ένας καλός φίλος που παρέστη στην εκδήλωση, Π 80 ΣΗΜΑΙΝΕΙ :
"Παραμυθάδες στα 90 μας, θα λέμε για δήθεν επαναστατικές αλλαγές , δικαιοσύνη και σοσιαλισμό που υπηρετήσαμε ως θύματα της L.V και της ferrari ( θα ζήσουμε πολλά χρόνια για να πληρώσουμε τα λάθη μας και να μας φτύνουν τα εγγόνια μας ).

Πεζοί στα 80 μας, διότι δεν θα έχουμε αυτοκίνητο και βενζίνη, και τα eco trikykla θα ανήκουν σε κινέζους , τα αυτοκίνητα σε τούρκους , τα αεροπλάνα σε εβραίους και τα νησιά σε offshore , ειδικά η ΠΑΡΟΣ (λόγο Π) στην PAN AM.
Πάμφτωχοι στα 70 μας, διότι θα δίνουμε τα απομεινάρια της σύνταξης στα παιδιά μας.
Παρείσακτοι στα 60 μας, διότι αφήνουμε να γίνονται πράγματα για μας χωρίς εμάς.
Πολιτικά νάνοι στα 50 μας, διότι δεν έχουμε ιδέες και όρεξη για δράση."
Α ναι, να μην ξεχάσω, ήταν και ο Καρχιμάκης εκεί.