“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Μαΐου 2011

Οφείλει να αποχωρήσει

Ο κ. Παπανδρέου οφείλει επιτέλους να μιλήσει ,να πεί την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της χώρας. Το κρυφτούλι πίσω απο γενικόλογες τοποθετήσεις, ανούσιες κοινωνιολογικές επισημάνσεις και εκκλήσεις ηθικοπλαστικού χαρακτήρα έχει τελειώσει. Δεν αποδίδει, αντίθετα δημιουργεί σύγχιση και αυταπάτες.
 Η συναίνεση είναι αναγκαία για την Εθνική επιβίωση αλλά δεν μπορεί να είναι η καραμέλλα για το απυρόβλητο του  imperium των Παπανδρέου. Η συναίνεση χτίζεται με σχέδιο και συγκεκριμένες πολιτικές και όχι κάτω απο την πίεση των Ευρωπαίων εταίρων. Η συναίνεση δεν αποσιωπά τις αποτυχίες και τα λάθη. Η συναίνεση είναι κοινή,συντεταγμένη κι συστηματική  Εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης με το λιγότερο κόστος, στον πιό σύντομο χρόνο και με τα καλλίτερα αποτελέσματα.
 Η κυβέρνηση είτε έχει αποτύχει (έσοδα, δαπάνες κλπ), είτε έχει καθυστερήσει (αποκρατικοποιήσεις, περιορισμός κράτους) στις βασικές πολιτικές επιδιώξεις της. Ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου περιφέρει το σαρκίον του στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, ανίκανος και ανήμπορος να διαχειρισθεί την οικονομική κρίση της χώρας, υποτασσόμενος σε κάθε παράλογη και αυθαίρετη εντολή των δανειστών μας. Οφείλει να αποχωρήσει. Η χώρα δεν τον χρειάζεται. Ο κ. Παπανδρέου ας αναλάβει τις ευθύνες του. Οι λανθασμένες επιλογές του απειλούν τη βιωσιμότητα μιας χώρας, των ανθρώπων της, του μέλλοντος της. Οφείλει να επανορθώσει άμεσα.