“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Ιουλίου 2011

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Ο κ. Παπανδρέου αρέσκεται σε πολιτικούς μονολόγους που εκφέρει στο ασφαλές περιβάλλον του υπουργικού συμβουλίου. Η εμφανής πολιτική αδυναμία του να διαχειρισθεί τα μείζονα προβλήματα της χώρας εντείνεται από την εμφανή αγωνία να αντιμετωπίσει την χειμαρρώδη παρουσία του κ. Βενιζέλου. Ο πληθωρικός υπουργός των Οικονομικών πέραν της προσπάθειας να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, συμπεριφέρεται και ενεργεί ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Ελπίζει να πιστωθεί μια σχετικά αποδεκτή ρύθμιση του χρέους και την έναρξη εφαρμογής ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με επιλεγμένα στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πολιτικό του μέλλον θα κριθεί πολύ σύντομα. Για τον κ. Βενιζέλο η περίοδος είναι  " η τα παίρνει όλα η τα χάνει όλα". 'Ετσι τουλάχιστον δείνει να πιστεύει. Και ο πρωθυπουργός? Μπορεί να τα χάσει όλα? Ναι, όλα εκτός απο τη σφραγίδα του Πασοκ. Κι αυτό, ο κ. Βενιζέλος δείχνει , για μία ακόμα φορά, να μην το αντιλαμβάνεται. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Μιά επιστολή με υπογραφή


Και να, εκεί που είχαμε πιστέψει πώς χούντα δεν θα ξαναζούσαμε, γιατί είμαστε λέει χώρα- μέλος της ευρωπαικής ένωσης, ξαναζήσαμε τον εφιάλτη. Χειρότερο κι από τότε.
Τότε είχαμε στην κυβέρνηση ένα μπουλούκι αμόρφωτων καραβανάδων, που όταν βρίσκαμε κουράγιοφτιάχναμε και ανέκδοτα σαν εκείνο με το ‘nosmoking’ του Παττακού. Αυτό το μπουλούκι σήκωσε λάβαρο για να «σώση» την Ελλάδα. Το ίδιο κάνει και η συμμορία των μορφωμένων της τωρινής κυβέρνησης, με την άνεση στις ξένες γλώσσες και τις περγαμηνές από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, που μόνον έλληνες δεν είναι (αυτά τα ελληνικά του πρωθυπουργού έπαψαν να είναι καν ανέκδοτο, είναι σκέτη ντροπή για κείνον και για μας που τον ανεχόμαστε ). Η συμμορία που λέει πως εκπροσωπεί τον λαό, ενώ κατεβάζει τις ειδικές δυνάμεις να τον σακατέψη. Επειδή διαμαρτύρεται. Τι περίεργο! Διαμαρτύρεται γιατί του φορτώνουν ευθύνες για παιχνίδια που έπαιξαν αυτοί. Και δεν έχουν ούτε την ευθιξία (άγνωστη λέξη-παραπομπή σε λεξικά του παρελθόντος , ή μήπως να μιλήσουμε για τσίπα παραπέμποντας σε ακόμη παλιότερα) όχι να μοιραστούν με το λαό που τους ψήφισε τη ζημιά (δεν περιμένουμε δα και τέτοιες θυσίες), αλλά έστω να δείξουν πως την μοιράζονται. Να περικόψουν μισθούς δικούς τους πρώτα. Να περικόψουν σπατάλες δικές τους πρώτα. Ή έστω να δείξουν πως τα περικόβουν. Και να σιωπήσουν μπροστά στην απόγνωση του κόσμου για την οποία υπεύθυνοι είναι πρώτοι αυτοί!!! Όχι να τον απαξιώνουν, να τον χλευάζουν, με τις προκλητικές δηλώσεις τους, με την προκλητική ζωή τους, να του επιτίθενται με κλομπς και χημικά, αυτοί που ζούν από τον μόχθο του, ανθρωποειδή που δεν ξέρουν τι θα πή μόχθος.
Οι έλληνες είμαστε περήφανοι για το φιλότιμό μας. Από πού μας ήρθαν οι ένοικοι της Βουλής που σίγουρα δεν έχουν ούτε ακουστά τη λέξη;
Όπου νάναι θα ξημερώση για τις ωραίες παρέες που φτιάχνονται και δίνουν τα χέρια.
Να τους το αναγνωρίσουμε όμως. ΟΙ ωραίες παρέες είναι δικό τους δημιούργημα. Αλλά αυτοί και τα παιδιά τους θα μείνουν απέξω,κατάπτυστοι στα χρόνια που θάρθουν, για πάντα στην ιστορία σαν εκείνοι που ξεπούλησαν, που εξαπάτησαν, που πρόδωσαν ένα ολόκληρο λαό.
Με εκτίμηση
Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. ΘωμάΑναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών