“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Ιουλίου 2011

Μιά επιστολή με υπογραφή


Και να, εκεί που είχαμε πιστέψει πώς χούντα δεν θα ξαναζούσαμε, γιατί είμαστε λέει χώρα- μέλος της ευρωπαικής ένωσης, ξαναζήσαμε τον εφιάλτη. Χειρότερο κι από τότε.
Τότε είχαμε στην κυβέρνηση ένα μπουλούκι αμόρφωτων καραβανάδων, που όταν βρίσκαμε κουράγιοφτιάχναμε και ανέκδοτα σαν εκείνο με το ‘nosmoking’ του Παττακού. Αυτό το μπουλούκι σήκωσε λάβαρο για να «σώση» την Ελλάδα. Το ίδιο κάνει και η συμμορία των μορφωμένων της τωρινής κυβέρνησης, με την άνεση στις ξένες γλώσσες και τις περγαμηνές από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, που μόνον έλληνες δεν είναι (αυτά τα ελληνικά του πρωθυπουργού έπαψαν να είναι καν ανέκδοτο, είναι σκέτη ντροπή για κείνον και για μας που τον ανεχόμαστε ). Η συμμορία που λέει πως εκπροσωπεί τον λαό, ενώ κατεβάζει τις ειδικές δυνάμεις να τον σακατέψη. Επειδή διαμαρτύρεται. Τι περίεργο! Διαμαρτύρεται γιατί του φορτώνουν ευθύνες για παιχνίδια που έπαιξαν αυτοί. Και δεν έχουν ούτε την ευθιξία (άγνωστη λέξη-παραπομπή σε λεξικά του παρελθόντος , ή μήπως να μιλήσουμε για τσίπα παραπέμποντας σε ακόμη παλιότερα) όχι να μοιραστούν με το λαό που τους ψήφισε τη ζημιά (δεν περιμένουμε δα και τέτοιες θυσίες), αλλά έστω να δείξουν πως την μοιράζονται. Να περικόψουν μισθούς δικούς τους πρώτα. Να περικόψουν σπατάλες δικές τους πρώτα. Ή έστω να δείξουν πως τα περικόβουν. Και να σιωπήσουν μπροστά στην απόγνωση του κόσμου για την οποία υπεύθυνοι είναι πρώτοι αυτοί!!! Όχι να τον απαξιώνουν, να τον χλευάζουν, με τις προκλητικές δηλώσεις τους, με την προκλητική ζωή τους, να του επιτίθενται με κλομπς και χημικά, αυτοί που ζούν από τον μόχθο του, ανθρωποειδή που δεν ξέρουν τι θα πή μόχθος.
Οι έλληνες είμαστε περήφανοι για το φιλότιμό μας. Από πού μας ήρθαν οι ένοικοι της Βουλής που σίγουρα δεν έχουν ούτε ακουστά τη λέξη;
Όπου νάναι θα ξημερώση για τις ωραίες παρέες που φτιάχνονται και δίνουν τα χέρια.
Να τους το αναγνωρίσουμε όμως. ΟΙ ωραίες παρέες είναι δικό τους δημιούργημα. Αλλά αυτοί και τα παιδιά τους θα μείνουν απέξω,κατάπτυστοι στα χρόνια που θάρθουν, για πάντα στην ιστορία σαν εκείνοι που ξεπούλησαν, που εξαπάτησαν, που πρόδωσαν ένα ολόκληρο λαό.
Με εκτίμηση
Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. ΘωμάΑναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδή φευ , υπήρξαν και σοβαροί άνθρωποι στο μπατσοκ , οι οποίοι όμως , ακριβώς επειδή είναι σοβαροί, δείχνουν και τον αναγκαίο δρόμο προς την ανάνηψη μικρά μου τρωκτικά ... δύσβατος δρόμος , αλλά μπορεί τελικά να σας γλυτώσει από τον λιθοβολισμό , ή την αυτοκτονία λόγω υπερβολικής δόσης μπατσοκικής τοξικής αηδίας ...


διαβάστε ..Είναι ώρα να φύγετε...!
Της Αθηνάς Ζωγραφάκη (Πάτρα)

Σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια μου μια επιστολή του ΠΑΣΟΚ για την εισφορά που πρέπει να πληρώνουν τα μέλη του κλπ. Παλαιότερα είχα ζητήσει να βγω από το κόμμα αλλά τίποτα δεν είχε γίνει λόγω κάποιων διαδικαστικών. Τώρα λοιπόν, μου έδωσαν την αφορμή να τους γράψω μια απαντητική επιστολή που τους ζητάω να διαγραφώ οριστικά και επίσημα και τους εξηγώ τους λόγους. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημοσιευτεί με κάποιο τρόπο ώστε να δώσω το έναυσμα και σε άλλους να αρχίζουν να εκφράζουν την αντίθεση τους μέσα στο κόμμα και έμπρακτα να βγαίνουν από τις γραμμές του.

Μισητό ΜΠΑΤΣΟΚ,

Η «μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ» δεν είναι πια η βάση του, γιατί εδώ και δύο χρόνια σχεδόν την έχει απολέσει στο μεγαλύτερο βαθμό. Μάλλον, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η δύναμή του τώρα είναι τα ΜΑΤ και η μη νομιμοποιημένη παραμονή του στην εξουσία, για όσο φυσικά θα μπορεί ακόμα να τα επιστρατεύει.

Το «όραμα» στο οποίο αναφέρεστε, κ. Καρχιμάκη, έχει βουλιάξει προ πολλού στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, στους κατάπτυστους και καταχρηστικούς όρους της Δανειακής Σύμβασης που δεν έχει κυρωθεί καν από τη Βουλή των Ελλήνων, στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την απεμπόληση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών μέσω του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου. Σε αυτά, να προστεθεί η καταλήστευση του ελληνικού λαού μέσα από τις έκτακτες εισφορές , τη μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση του Φ.Π.Α. και τη μη φορολόγηση αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτοί που πραγματικά ευθύνονται είναι οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν αντίκρισμα στον εικονικό αριθμό τραπεζογραμματίων που έχουν παράγει, και προσπαθούν να «βάλουν στο χέρι» τους φυσικούς πόρους κάθε χώρας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «επισκεφτεί» 120 συνολικά χώρες και σε όλες επέφερε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αύξηση των εισαγωγών με τιμές που δεν ήταν βιώσιμα ανταγωνίσιμες με τη ντόπια παραγωγή, απανωτές δανειακές συμβάσεις για κάλυψη στόχων που είναι πρακτικά αδύνατοι και υπερχρέωση στις πλάτες του δημοσίου με άγριες συνέπειες για όλα τα κοινωνικά στρώματα (εκτός φυσικά από αυτό των κεφαλαιούχων). Ο κοινωνικός ιστός διαβρώθηκε σε τέτοιο βαθμό που η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η εξαθλίωση έγιναν ο κανόνας, από εξαίρεση που ήταν.

Η επιλεγμένη σας αγκίστρωση πάνω σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, η έλλειψη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης στη βάση προηγούμενων δεδικασμένων περιπτώσεων και των χρεών που έχει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, καθιστούν το ΠΑΣΟΚ ανάξιο της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και κατάπτυστο για τις επιλογές του. Αμφισβητώ απόλυτα τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου για υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, γιατί οι πρακτικές του δείχνουν ότι είναι εντεταλμένος ξένων συμφερόντων σε αυτή τη χώρα.

Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία που ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οι ρουσφετολογικές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί μέσα στα πλαίσια αυτής μέχρι και σήμερα. Έτσι, όταν οι διεθνείς αγορές έψαχναν να βρουν που θα δοκιμάσουν το νεοφιλελεύθερο δόγμα του σοκ διάλεξαν μία χώρα με πάρα πολλά προβλήματα και σαθρές δομές όπως η δική μας. Και έπονται κι άλλες…

... (συνεχίζεται )

Ανώνυμος είπε...

......
Επομένως, σας θεωρώ έμμεσα αλλά και άμεσα υπεύθυνους για την άσχημη κατάληξη που πρόκειται να έχει αυτή η χώρα, αν συνεχίσετε να δράτε με τον ίδιο τρόπο, ξεπουλώντας τα πάντα χωρίς καμία τύψη ή δισταγμό. Είμαι σίγουρη πως διαισθάνεστε ότι ο κλοιός της λαϊκής αγανάκτησης σφίγγει αποπνικτικά γύρω σας και πιστεύω πως σύντομα οι περισσότεροι από εσάς θα το βάλετε στα πόδια μπροστά στην ανάληψη των ευθυνών σας. Ήδη, φοβάστε να κυκλοφορήσετε και όταν απλοί πολίτες σας ρωτάνε «γιατί», εσείς σκύβετε το κεφάλι και απαντάτε μέσα από τα δόντια ότι το κάνατε για το «καλό της πατρίδας», για να «σώσετε αυτή τη χώρα». Τα κατεβασμένα μάτια και το τρέμουλο της φωνής αποδεικνύουν ότι δεν το πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι. Δεν θα σας σώσουν ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα, ούτε τα ελικόπτερα, γιατί πολύ απλά, ο κόσμος πια γνωρίζει. Και η γνώση είναι δύναμη. Και η δύναμη αυτού του λαού δε βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο αλλά παρατάσσεται έξω από αυτό και συγκρούεται καθημερινά με τα δακρυγόνα, τα ασφυξιογόνα και τα κλομπς των ΜΑΤ.

Επίσης, ο λαός γνωρίζει ότι, άτυπα, ο «δημοκράτης» κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον ελληνικό στρατό να τον στηρίξει στην αντιμετώπιση του πλήθους. Όμως, η αρνητική στάση του τελευταίου σε πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες, τον αφήνει ξεκρέμαστο και του αφαιρεί τον τίτλο του «δημοκράτη». Είναι άραγε τυχαίο ότι μέσα στην επιστολή που στείλατε δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παρά μόνο όταν αναφέρεστε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Φαίνεται, ότι εδώ και καιρό έχετε διαλέξει την πορεία που θέλετε να ακολουθήσει αυτή η χώρα: οικονομική δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου και πολιτική δικτατορία των λίγων μέσα από της διαδικασίες της Ελληνικής Βουλής, με τη βία. Η Βουλή των Ελλήνων στέκει πια σαν ένα κουφάρι πολιτικής εκπροσώπησης, έτοιμο να πέσει από τους κλυδωνισμούς της λαϊκής οργής. Η δημοκρατία άλλαξε σπίτι και από καιρό βρίσκεται στους δρόμους.

Αυτή η ανασύνταξη πολιτικών δυνάμεων και η χωροταξική τους μετατόπιση είναι από μόνη της μια πολιτική ενέργεια με τεράστια συμβολική σημασία και λίαν συντόμως θα μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη, ικανή να αλλάξει τους όρους της εγχώριας και παγκόσμιας σκακιέρας.

Το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν αναζητά πια φίλους και υποστηρικτές αλλά υπόδουλους Έλληνες και πιστά κομματόσκυλα. Και εγώ έχω διαλέξει ο δρόμος μου να περνάει από την Πλατεία, με την ευρύτερη σημασία της. Υπʼ αυτές τις συνθήκες, επαναφέρω το αίτημά μου να διαγραφώ οριστικά από το κόμμα που πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες του, μαζί με τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Θα με βρείτε απέναντι…

«Ξεγράψτε με απʼ τα κατάστιχά σας, στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας»

Mε αίσθημα αξιοπρέπειας,

Αθηνά Ζωγραφάκη

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου δώσουν δύναμη, μια ανάταση ψυχής βρε αδελφέ, σ' αυτή τη μαυρίλα και την απογοήτευση.(Δεν εννοώ βέβαια τον ψυχοπαθή)

Προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ!!!Βγήτε μπροστά...Μη μένετε στο περιθώριο... Σας έχουμε ανάγκη...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
citizen είπε...

Αγνοήστε τον ψυχοπαθή του εθνικοκομμουνιστικού δικτύου 21

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.