“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Σεπτεμβρίου 2010

Tse tsa ko Aιγαίο.

Σ' αγαπώ ελληνικά
io ti amo ιταλικά
je vous aime φραντσέζικα
tse tsa ko κινέζικα
.
Το παλιό αυτό τραγουδάκι ήταν μια απο τις επιτυχίες του Γιάννη Βογιατζή.Μετά τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα αγάπης και γάμων (ιδιαίτερα ζευγαριών απο την Κίνα),θα αντικαταστήσει την πρωϊνή προσευχή στα σχολεία,την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στα στρατόπεδα και το σήμα των ειδήσεων των κρατικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν οτι θα αποτελεί το προοίμιο όλων των αναπτυξιακών νόμων της χώρας.

Τι είναι τούτα μωρέ?

«Πρόσφατα αντιληφθήκαμε ότι η λέξη “Αegean” (“ετζίαν”, δηλαδή Αιγαίο) ακούγεται στα κινεζικά όπως η λέξη “αγάπη”» είπε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης. Και προσέθεσε: «Ετσι προβλέπουμε ότι η εμπειρία της ταινίας “Μama mia”, δηλαδή ο γάμος σε κάποιο ελληνικό νησί, θα γίνει σύντομα μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία». Βλέπουμε εδώ την επιρροή του κ. Π. Γερουλάνου, ο οποίος σημειώνω ότι διέβλεψε πρώτος την παραπάνω αναπτυξιακή προοπτική. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα σωθεί γιατί θα έρχονται οι Κινέζοι για να δώσουν όρκους αιώνιας «ετζίαν» σε κάποιο ελληνικό νησί. Πολύ καλή ιδέα (αν και στο «Μama mia» το ζεύγος που παντρεύτηκε διέμενε στην Ελλάδα...). Για να μην πούμε ότι αν «απελευθερωθεί» και στην Ελλάδα ο θεσμός του γάμου για να συμπεριλάβει όλες τις δυνατές ενώσεις, η «αναπτυξιακή προοπτική» μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=58&artId=316869&dt=23/09/2010
«Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ οι κάμποι; / Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά; / Μην είναι ο ήλιος της που χρυσολάμπει; / Μην είναι τ’ άστρα της τα φωτεινά;» Θυμήθηκα τους στίχους του Ιωάννη Πολέμη, καθώς διάβαζα το κείμενο ενός άλλου ελάσσονος λυρικού, συγκεκριμένα την ομιλία με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε την Ελλάδα στα μέλη του Economic Club της Νέας Υόρκης. Μεταφράζω από την αγγλική, στην οποία εκφωνήθηκε η ομιλία: «Πέρα από τα κλασικά τρία S, ήλιο, θάλασσα και κάποια ερείπια, (σ.τ.μ.: «the classic three S’s, sun, sea and some ruins», στο πρωτότυπο) η Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει, από δρομολόγια οινοπαραγωγής μέχρι καλλιτεχνικά φεστιβάλ, από σχολές μαγειρικής μέχρι θέρετρα για σκι, από ράφτινγκ στα βουνά μας μέχρι κανό στα νησιά μας, καταδύσεις για να δει κανείς βυθισμένα ερείπια μέχρι αναρριχήσεις σε βράχους πάνω από το Αιγαίο». Αυτή είναι, πράγματι, η Ελλάδα του Γιώργου. Ούτε κυκλοφοριακή συμφόρηση από τις καθημερινές διαδηλώσεις που γίνονται για ψύλλου πήδημα ούτε φακελάκια στα νοσοκομεία ούτε γρηγορόσημο στις δημόσιες υπηρεσίες ούτε ξεχαρβαλωμένα πανεπιστήμια ούτε γκέτο στο κέντρο της Αθήνας και τόσα άλλα, που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους της χώρας και δεν τα συναντούν ποτέ οι πρίγκιπες-τουρίστες...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_23/09/2010_415981
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

Δεν είναι όλοι ΠΙΡΑΝΧΑΣ

Οι πρώτες δηλώσεις του φρέσκου υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου μοιάζουν με τροχιοδεικτικά βλήματα. Θέλουν να καταστήσουν σαφές οτι και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά διαθέτει και την απαραίτητη βούληση να θίξει αρνητικές πρακτικές και συμπεριφορές. Ο κ. Λοβέρδος κινείται επιθετικά και προφανώς είναι οπαδός του δόγματος "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Θέλει στην μάχη που διεξάγει να διαμορφώσει ισχυρή συμμαχία με τον αποδέκτη των υπηρεσιών υγείας, τον πολίτη. Και στοχοποιεί τους γιατρούς, μια έτσι κι αλλοιώς διαβλητή επαγγελματική και επιστημονική ομάδα, στα μάτια των πολιτών. Έχει δίκιο ο κ. Λοβέρδος. Για την απαξίωση τους έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι γιατροί. Παρά ταύτα και στο ΕΣΥ υφίσταται ευάριθμη ομάδα ικανών, εργατικών και εντίμων γιατρών. Χρόνια τώρα κουβαλάνε στη πλάτη τους ενα παραμελημένο και γερασμένο σύστημα Δημόσιας υγείας.Έχει ηθική και πολιτική ευθύνη ο υπουργός να τους αναδείξει, να τους στηρίξει και να στηριχθεί. Αξίζει και αυτή η συμμαχία.