“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν είναι όλοι ΠΙΡΑΝΧΑΣ

Οι πρώτες δηλώσεις του φρέσκου υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου μοιάζουν με τροχιοδεικτικά βλήματα. Θέλουν να καταστήσουν σαφές οτι και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά διαθέτει και την απαραίτητη βούληση να θίξει αρνητικές πρακτικές και συμπεριφορές. Ο κ. Λοβέρδος κινείται επιθετικά και προφανώς είναι οπαδός του δόγματος "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Θέλει στην μάχη που διεξάγει να διαμορφώσει ισχυρή συμμαχία με τον αποδέκτη των υπηρεσιών υγείας, τον πολίτη. Και στοχοποιεί τους γιατρούς, μια έτσι κι αλλοιώς διαβλητή επαγγελματική και επιστημονική ομάδα, στα μάτια των πολιτών. Έχει δίκιο ο κ. Λοβέρδος. Για την απαξίωση τους έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι γιατροί. Παρά ταύτα και στο ΕΣΥ υφίσταται ευάριθμη ομάδα ικανών, εργατικών και εντίμων γιατρών. Χρόνια τώρα κουβαλάνε στη πλάτη τους ενα παραμελημένο και γερασμένο σύστημα Δημόσιας υγείας.Έχει ηθική και πολιτική ευθύνη ο υπουργός να τους αναδείξει, να τους στηρίξει και να στηριχθεί. Αξίζει και αυτή η συμμαχία.

4 σχόλια:

delinquents είπε...

Ποιες δηλώσεις έκανε ο Λοβέρδος;

Βάλτε καμιά παραπομπή ρε παιδιά στο διαδίκτυο γράφετε όχι σε φυλλάδιο.

citizen είπε...

@delinquents.Οι σχετικές δηλώσεις του κ.Λοβέρδου είναι πολλές και έπαιξαν ευρύτατα.Εφημερίδες,ΜΜΕ,διαδίκτυο.Αλλά για την βοήθεια σου δες http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=568493

delinquents είπε...

@citizen το μέσο που χρησιμοποιούμε δημιουργήθηκε για να επιτρέπει τις υπερσυνδέσεις μεταξύ εγγράφων ανεξάρτητα που βρίσκονται στον κόσμο, απλά με την προϋπόθεση ότι είναι διασυνδεδεμένοι στο internet.

Επίσης η παρατήρησή μου είναι η συνήθης πρακτική που χρησιμοποιείται (απαιτείται) σε όλες τις διαδικτυακές συζητήσεις (bbs, forum, email) πολύ πριν την ανάδειξη των blogs.

I merely state the obvious.

Alanis Alitampourakis είπε...

Το να φτιαχτεί το ΕΣΥ 2010 είναι πιο εύκολο απ'οσο νομίζουν πολλοί, αρκεί να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα τα οποία ομως δεν σηκώνουν πολιτικούς παρεμβατισμούς ενώ επιβραβεύουν τους άξιους γιατρούς και περιθωριοποιούν τους μέτριους. Το γιατί δεν έχει γίνει είναι άξιο απορίας (;)... Το κόστος δεν ειναι θεμα πάντως μιας και η επένδυση δεν αποτελεί ούτε το 20% των χαμένων χρημάτων στην Υγεία οποτε η απόσβεση ειναι άμεση.