“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Απριλίου 2010

Έκτακτη,μυστική συνάντηση.

Mόλις τελείωσε η δίωρη μυστική συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον τέως πρωθυπουργό κ. Σημίτη.Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν χωρίς την παρουσία τρίτων και έτσι-μέχρι τώρα-δεν έχει διαρρεύσει τίποτα απο την μακρά συζήτηση τους.Η με κάθε μυστικότητα συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ξενοδοχείο της Ύδρας,όπου έχει καταλύσει απο το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου με την οικογένεια του.Κύκλοι του Μαξίμου,που ούτε επιβεβαιώνουν αλλά και δεν διαψεύδουν την συνάντηση,ισχυρίζονται ότι ένθερμοι θιασώτες για μια συνάντηση των δύο ηγετών ήσαν,εδώ και καιρό,ο κ.Νίκος Παπανδρέου (αδελφός του πρωθυπουργού) και ο υπουργός οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου.

Deutsche Bank: Ηράκλειος άθλος η δημοσιονομική προσαρμογή

Ηράκλειο άθλο χαρακτηρίζει την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για την εξυγίανση των ελληνικών οικονομικών της κυβέρνησης η Deutsche Bank σε σχετική έκθεσή της. Ο οίκος συμπεραίνει ότι το κόστος της προσαρμογής αυτής με όρους παραγωγικότητας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο αναμένει η κυβέρνηση. Έτσι η Deutsche bank βλέπει το ελληνικό ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 4% το 2010, αντί 0,3% που είναι οι προβλέψεις ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει έως και -7,5% συνολικά, την περίοδο 2010-2012. Για την ανεργία αναφέρει ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 20% από 10% που είναι ο στόχος της κυβέρνησης.