“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Φεβρουαρίου 2012

Το προφανές τέλος

Γράφει ο Μικρός Αρκούδος.
Το "βαθύ" Πασοκ με άξονα τον μηχανισμό του κ. Παπανδρέου και του κ. Παναγιωτακόπουλου οργανώνουν τις δυνάμεις τους και διαμορφώνουν την πολιτική τακτική τους με πολλαπλές στοχεύσεις. Η παραίτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου και η αντιμνημονιακή στάση βουλευτών του ακραιφνούς παπανδρεϊκού Πασοκ, είναι ενταγμένη σε μια προσπάθεια ξεπλύματος της επαχθούς και ατελέσφορης κυβερνητικής διετίας του ΓΑΠ. Η πρόσκαιρη λυκοσυμμαχία με τον κ. Βενιζέλο είναι ενταγμένη στο σχέδιο αποενοχοποίησης τους αλλά και της προσφοράς πολιτικής προστασίας στο ΓΑΠ.
Ταυτόχρονα επιχειρείται η "περιχαράκωση" των κομματικών τους δυνάμεων απο την νέα ηγέρεια του σοσιαλισμού Κατσέλη και τον ανερχόμενο αστέρα της κεντροαριστερής επανάστασης Καστανίδη.
Καλά το καταλάβατε. Το αναχρονιστικό Πασοκ ετοιμάζεται για τον Παπουτσή. Γι αυτό άλλωστε έχουν πυκνώσει οι συναντήσεις σε καφετέρια παρά το Δημαρχείο Χολαργού, κομματικών παραγόντων υπό τον συντονισμό του " σε όλα μέσα είμαι" Πέτρου Λάμπρου.
 Ο Παπουτσής κρατάει, προς το παρόν, διακριτικές αποστάσεις. Ο άμεσος στόχος του είναι να πλασσαρισθεί στο κάδρο των δελφίνων. Έτσι εξηγείται και η χθεσινή στοχευμένη διαρροή περί παραίτησης από υπουργός. Τον κάλεσε ο Βενιζέλος, μαζί με τους άλλους ηγετίσκους, για να σχεδιάσουν το μάντρωμα των βουλευτών του Πασοκ στην ψηφοφορία της Κυριακής.
 Η Κατσέλη και ο Καστανίδης στην απέξω, έτσι για να καταλάβουν ποιός κάνει κουμάντο στον μηχανισμό της Ιπποκράτους. Εκείνο τον φουκαρά Τζουμάκα τον χρησιμοποιούν για μαντρόσκυλο, για να γαβγίζει τους σώγαμπρους και να νοιώθει, ο έρμος, ότι κάτι κάνει.
Το βασικό τους πρόβλημα είναι κάποιοι παλαιοσυνδικαλιστές που γέρνουν προς Κατσέλη μεριά και συνεπικουρούνται από απομεινάρια της νεολαίας του Άκη.
Ο μόνος που "αγνοεί" αυτές τις εξελίξεις είναι ο Βενιζέλος που παραμυθιάζεται με το όλον Πασοκ. Πιστεύει ότι θα τον ακολουθήσουν και προσλαμβάνει τις "σιωπές" ως υποστήριξη. Καθόλου παράξενο. Εδώ το 2007 διατυμπάνιζε οτι θα στηρίξουν η Βάσω, ο Πάγκαλος κ.α.. Όλα αυτά, καμμία αξία δεν θα είχαν, αν δεν πιστοποιούσαν το προφανές τέλος του Πασοκ. Αυτό, δηλαδή,  που δεν αντιλαμβάνονται οι ζηλωτές της ηγεσίας του.