“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Νοεμβρίου 2011

Τι κρίμα το παιντί…

Γράφει ο creedence
Μαθαίνω ότι ορισμένοι, εκ συστήματος «βασιλικοί»,  βρήκαν εξόχως συγκινητική την ομιλία του κ. ΓΑΠ, την τελευταία του στη Βουλή ως πρωθυπουργού. Ήταν , λέει, πολύ ανθρώπινος όταν αναφέρθηκε στην κληρονομιά που πήρε από τον παππού και το μπαμπά του.
Είναι αλήθεια. Βουρκώσαμε. Κάποιοι κλάψαμε. Ούτε τουρκικό σίριαλ. Ιδιαίτερα όταν υπερασπίστηκε με πάθος όλες τις επιλογές του, ακόμα και το δημοψήφισμα. Τι κι αν το καταδίκασε όλη η υφήλιος ? Ο ΓΑΠ επιμένει ότι είχε δίκιο! Τι μεγαλείο. Μόνος να παλεύει με τα «συμφέροντα».
Αγιογράφησε τον εαυτό του. Πόσο ανιδιοτελής, πρωτοποριακός, αντιεξουσιαστής και τόσα άλλα,  κάτι σαν τη μητέρα Τερέζα. 
Αλλά και την πολιτική δεν την έβλεπε σαν επάγγελμα. Βέβαια δεν άσκησε ποτέ άλλη δραστηριότητα. Τι φταίει όμως αυτός ? Η μοίρα τον έταξε να κυβερνά.. Α, μην ξεχάσω και πόσο δημοκρατικός είναι. Ούτε υπουργοποίησε τους φίλους του, ούτε τους τακτοποίησε ως πρέσβεις. Και τι αυτοκριτική! Μόνο που δεν αυτομαστιγώθηκε στο βήμα της Βουλής.
Όσο για το ενδιαφέρον του για τους οικονομικά αδύναμους, έχουμε να το λέμε. Ούτε φόροι μπήκαν, ούτε εισοδήματα μειώθηκαν, ούτε έκτακτες εισφορές. Η φοροδιαφυγή κατατροπώθηκε. Η χώρα μας έγινε η Δανία του νότου, τίγκα στην πράσινη ανάπτυξη.
Τι φταίει αυτός? Του είπατε άλλαξέ τα όλα. Δεν διευκρινίσατε ότι δεν εννοούσατε και το νόμισμα, τους μισθούς κλπ. Α, άλλη φορά να προσέχετε τι ζητάτε. Γιατί ο ΓΑΠ είναι να μη δεσμευθεί. Άπαξ και το είπε ο λόγος του συμβόλαιο.
Ειλικρινής, νουνεχής, οργανωτικός, μεθοδικός. Δεν έχει σημασία που ουδείς αντελήφθη στην οικουμένη το ανεπανάληπτο έργο του. Αρκεί που το γνωρίζει ο ίδιος.
Που βαδίζομεν λοιπόν τώρα, χωρίς την εμπνευσμένη καθοδήγησή του?
ΥΓ: Οι «βασιλικοί» ας παρηγορηθούν. Έχασε την κυβέρνηση, αλλά θα του μείνει το κόμμα. Θα είναι βέβαια μικρό, μα τι σημασία έχει ?
ΥΓ 2: Δημιουργείται επιτροπή για την επάνοδο του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία. Δηλώστε συμμετοχή  στο: 
giorgoprorhorakatastrepsetaola@gapkaixeropsomi

Ο κ. Παπαδήμος προ των πυλών...

  • Η αλήθεια είναι ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν καταλήξει στον κ. Παπαδήμο.
  • Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος όρος που ετέθη απο τον κ. Παπαδήμο αφορά την συμμετοχή της Ν.Δ. με πολιτικά πρόσωπα και πολιτική υπογραφή. Τα όσα ακούγονται και διαδίδονται περί απαίτησης του για συγκεκριμένα πρόσωπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  • Η αλήθεια είναι ότι έχει εκδηλωθεί ισχυρή αντίδραση εντός της Ν.Δ. για την πολιτική συμμετοχή στη νέα κυβέρμηση.
  • Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς δοκιμάζει την πρώτη του σοβαρή εσωκομματική αντίδραση και βρίσκεται ενώπιον του αδιεξόδου που ο ίδιος προκάλεσε με την πολιτική ακαμψία του.
  • Η αλήθεια είναι ότι βολιδοσκοπήθηκε μέχρι και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης (ωχ Θεέ μου), ο οποίος και κατά τον ισχυρισμό του αρνήθηκε ( αν θέλουμε το πιστεύουμε).
  • Η αλήθεια είναι ότι θα βγεί λευκός καπνός.
 
ΥΓ. Σήμερα το μεσημέρι έγινε η μία και πρώτη ζωντανή συνάντηση των δύο πριγκήπων με τον κ. Παπαδήμο. Αναμένεται η δεύτερη και καθοριστική.