“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Μαΐου 2012

Θα μας "σώσει" το αγλάισμα της ελληνικής δεξιάς;

Γράφει ο Βλαδίμηρος
Αν το δίλημμα των επικείμενων εκλογών ήταν ευρώ ή δραχμή, θα είχε ήδη απαντηθεί. Οι Έλληνες στην συντριπτική πλειοψηφία θέλουν τη χώρα τους στο ευρώ.
Αν όμως το δίλημμα είναι, όπως το θέτει η ευρωπαϊκή δεξιά, ευρώ με πακέτο την πολιτική των μνημονίων, τότε η απάντηση δεν είναι δεδομένη.
http://www.neasimfonia.gr/node/475

ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

του Κώστα Καραγιαννάκη
Η συζήτηση για το τέλος του κύκλου της μεταπολίτευσης έχει ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια περίπου. Όλο αυτό το διάστημα, η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις αλλαγές που παρατηρούντο στο κοινωνικό επίπεδο της χώρα μας, σε συνδυασμό με τις αλλαγές σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο
http://www.neasimfonia.gr/node/471