“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Απριλίου 2010

Υπουργοί Dealers?

Απο τον Άκη Μπέσκο
Σ΄ αυτή την ιστορία με τους Άραβες και την επένδυση στο Πλατυγιάλι του Αστακού που ασχολήθηκαν ο αδελφός Νίκος, ο παρά τον Πρωθυπουργό Χάρης και η Λούκα φαίνεται πως υπάρχουν και γκρίζες πλευρές για τις οποίες κανείς δεν μίλησε. Το λιμάνι και οι εγκαταστάσεις έχουν εδώ και καιρό περιέλθει στην κυριότητα τριών τραπεζών.Στην ALFA BANK με ποσοστό 60%, στη Εμπορική με ποσοστό 20% (το οποίο έχει εκχωρήσει στην ALFA BANK), και στη Πειραιώς με ποσοστό 20%. Δηλαδή η κυβέρνηση ανέλαβε να βγεί σεργιάνι για να βρεί πελάτες για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών ; Η κυβέρνηση πήγε με δική της πρωτοβουλία στο Κατάρ ή την υποχρέωσαν οι τράπεζες; Κατά την διάρκεια των συζητήσεων οι ιδιοκτήτες του χώρου - λιμανιού ήσαν παρόντες ή οι Υπουργοί λειτούργησαν και ως εκπρόσωποι των τραπεζών;

Ναί Πρόεδρε...

Ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να λάβει δύσκολες αποφάσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Οι αποφάσεις του θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και την ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.Οι λύσεις που διαθέτει είναι περιορισμένες και όλες επώδυνες για τον ελληνικό λαό και για τον ίδιο.Καλείται να λύσει γόρδιους δεσμούς που κληρονόμησε απο την εγκληματική διακυβέρνηση της Ν.Δ. και γόρδιους δεσμούς που παρήγαγαν οι πολιτικές της κυβέρνησης του.Απο τη κατάρρευση εως τη συντεταγμένη χρεοκοπία και τη προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι πολιτικές που θα επιλεγούν για να επιτύχουν μια ελαχίστη αποδοχή απαιτούν γνώση,σχέδιο,στρατηγική,βούληση,αποφασιστικότητα και τουλάχιστον τη συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος.Ναί Πρόεδρε να θυμηθείς οτι ηγείσαι του Πασοκ και οχι της προσωπικής σου ομάδας και του λαϊκού συσχετισμού που σε εξέλεξε στην ηγεσία του.Ναι Πρόεδρε να αναλάβεις ευρείες πρωτοβουλίες συσπείρωσης του Πασοκ.Έχεις την απόλυτη ευθύνη να εγκαταλείψεις τα οχυρά που έκτισες γύρω σου.Η πολιτική νομιμοποίηση πιθανών αποφάσεων σου έχει ανάγκη του όλου Πασοκ.Ναί Πρόεδρε η τύχη της χώρας δεν μπορεί να αφεθεί στην πολιτική ανεπάρκεια μιας ηγετικής ομάδας που άλλα λέει,άλλα εννοεί και σπανίως ενεργεί.

Εκτακτες συναντήσεις.

Έκτακτη συνάντηση στις 8 σήμερα το πρωϊ αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες φήμες οτι έγινε μεταξύ των κ.κ. Παπακωνσταντίνου,Παμπούκη,Πάγκαλου.Συμμετείχαν επίσης ο κ.Σαχινίδης και ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Νίκος Παπανδρέου.Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων με θέμα την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε.Καπνός απο την σύσκεψη δεν βγήκε και το Σαββατοκύριακο οι συσκέψεις δεν θα έχουν τέλος.