“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Ιανουαρίου 2011

"Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα..."

Σχολιάζει η Κοραλία.
Ο φασισμός είναι επικίνδυνος, όταν είναι αόρατος, όταν δε φοράει δηλαδή σβάστικες και δε χαιρετάει στρατιωτικά, δηλαδή όταν ύπουλα εισβάλλει μες τη σκέψη μας καιτην οπτική μας. Ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς, σε πατριώτες και μη, δημιουργεί φανατισμό, εξαφανίζει τις αποχρώσεις από το δημόσιο διάλογο και κατατρώει τον ελεύθερο προβληματισμό. 'Εχει στόχο τρομοκρατώντας και φοβίζοντας να επιβάλλει μια οπτική γωνιά, μια άποψη και μία αλήθεια.

Επιπλέον ο διασυρμός της προσωπικής ζωής ανθρώπων, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με στόχο να τους καταστήσουν καταγέλαστους και αναξιόπιστους εντάσεται στη λογική της ανάδειξης της μιας αλήθειας και της μονοδιάστατης πραγματικότητας, δηλαδή κατά τη γνώμη μου είναι φασισμός. Αναφέρομαι στην παρουσίαση του πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών ως "γελοίου τύπου" που ενδεδυμένος με κουβέρτες παίζει σε παραστάσεις.
"Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα..."