“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Απριλίου 2012

Τα διλήμματα των εκλογών

του Γιάννη Νικολάου
Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, αποδοκιμασία της πολιτικής των μνημονίων, ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 6ης Μαίου.
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, δεν επιτυγχάνεται με την ακολουθούμενη πολιτική. Αντίθετα. Η οικονομική καταστροφή με την συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, αλλά και η συνεχής απαίτηση για νέα μέτρα, συνθέτουν κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο, που θα οδηγήσει τη χώρα στον «ξαφνικό θάνατο» και την αναγκαστική έξοδό της από την ευρωζώνη.
http://www.neasimfonia.gr/node/281

Η άκομψη δήλωση της κομψής κ. Λαγκάρντ

του Γιάννη Κατρή
Ενώ για τις εκλογές στη χώρα της, η κ Λαγκάρντ επιλέγει και τηρεί αυστηρή ουδετερότητα, δεν αισθάνεται την ανάγκη να πράξει το ίδιο όταν αναφέρεται στην Ελλάδα
http://www.neasimfonia.gr/node/279