“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΠ

Στον ΟΛΠ τοποθέτησαν τον κ.Ανωμερίτη,γιά να καθαρίσει με τους λιμενεργάτες καί τόυς Κινέζους.Χ άθηκε να βάλουν έναν με τρία πτυχία καί 5-6 μεταπτυχιακά ,να τα λύσει τα θέματα στο άψε-σβήσε?

Γενικοί γραμματείς του υπουργείου υγείας

Γιά την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας προαλείφεται η φαρμακοποιός κ.Όλγα Παπαϊωάννου(αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στην προηγούμενη κυβέρνηση του Πασοκ).Γιά την Γενική Γραμματεία του υπουργείου η επιλογή είναι ο Ορθοδοντικός κ.Αντώνης Δημόπουλος.Γιά την θέση του Γενικού Γραμματέα της Πρόνοιας,η κ.Γεννηματά εξαναγκάσθηκε να αποσύρει την πρόταση της γιά τον κ.Γιώργο Κανελλόπουλο,παλιό Γραμματέα του ΣΔΟΕ και πολιτευτή στο νομό Μεσσηνίας

Oι νέοι αρχηγοί ΕΛΑΣ καί Πυροσβεστικής

Ο Λευτέρης Οικονόμου είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο Στέλιος Στεφανίδης ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

ΟΙ πρώτοι Γεν. Γραμματείς

Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκαν οι κκ. Ηλ. Πλασκοβίτης στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών και Δ. Σπινέλλης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο κ. Πλασκοβίτης, 52 ετών, είναι οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998) και γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004). Διατηρεί φιλική σχέση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και με τον υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη και είναι ο μόνος από τους νέους γραμματείς με κυβερνητική εμπειρία. Ο κ. Σπινέλλης είναι καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Είναι κάτοχος διπλώματος στην Τεχνολογία Λογισμικού και διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Ιmperial College London. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού και στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Εχει βραβευμένο επιστημονικό έργο και περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα.

Σ το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέλαβαν: τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο κ. Στ. Κομνηνός και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ο κ. Δ. Σπυράκος. Ο κ. Κομνηνός, 42 ετών, ήταν σύμβουλος του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη την εποχή όπου ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην JFΚ Government School του Πανεπιστημίου Ηarvard και στο Βirkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ο κ. Σπυράκος, 48 ετών, διατηρούσε τα τελευταία χρόνια χαλαρή σχέση με τον τομέα Οικονομίας του ΠαΣοΚ. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εμπορίου κ. Κ. Σημίτη σε θέματα προστασίας του καταναλωτή στα οποία θεωρείται ειδήμων. Χειρίστηκε τις υποθέσεις που διαμόρφωσαν τη νομολογία για τους καταχρηστικούς όρους και τις πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών, συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και βοήθησε στη σύνταξη των προτάσεων νόμου που είχε καταθέσει το ΠαΣοΚ για την προστασία των καταναλωτών και των δανειοληπτών.

Σ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο κ. Κ. Μαθιουδάκης και τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης η κυρία Μαρία Καλτσά. Για την Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων επελέγη ο κ. Α. Ανδρεαδάκης και για την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Γιώργος Φλωρίδης


Ο Γιώργος Φλωρίδης είναι από τα ικανά,σεμνά καί παραγωγικά στελέχη της νεώτερης γενιάς του Πασοκ.Δεν αξιοποιήθηκε στην Κυβέρνηση.Δεν κρίθηκε ικανός ούτε γιά μία θέση στα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών.Δεν θεωρήθηκε επαρκής ούτε γιά το εικοσιμελές πολιτικό συμβούλιο του Πασοκ.Τι πληρώνει?Μήπως το ότι το 2007 υποστήριξε τον κ. Βενιζέλο?Είναι δυνατόν?ΙΣΧΥΕΙ,εν προκειμένω,αυτό που διατυμπάνιζε στέλεχος της Ιπποκράτους:”Πάς μη μεθ’ημών,εστί καθ’ημών“.