“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Σεπτεμβρίου 2011

Στον επόμενο τόνο.....

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργεύοντος  κ.Βενιζέλου, συνεδριάζει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και πιθανόν θα τολμήσει να ανακοινώσει τα μέτρα βαλκανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες μπορεί και να τολμήσει την αναβολή της ανακοίνωσης τους. Απο την την κυβέρνηση ΑΑΑ (πρώην Πασοκ), όλα να τα περιμένεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβερνητική επιτροπή έχουν βγεί τα περίστροφα πάνω στο τραπέζι. Πυροβολισμοί δεν αναμένονται γιατί απλά τις σφαίρες τις ξόδεψε ο πρωθυπουργός στις μάχες του ενάντια στους κερδοσκόπους. Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου ζητά τις άδειες οπλοφορίας. Αντικαθιστά στο έργο του τον κ. Παπουτσή που βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης του πρίγκιπα του κ. Τσάκα.
Όση ώρα ομιλεί ο κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί τρώνε καναπεδάκια και ο πρωθυπουργός παίζει με ipad2, η χώρα βυθίζεται......Στον επόμενο τόνο.....

ΥΓ. ΑΑΑ=Αργός, Άνάλγητος, Αναποτελεσματικός.

Ελλάς το μεγαλείο σου

O διάλογος διαδραματίστηκε ( λέει το μήνυμα που μου προωθήθηκε...) προχθές σε καφενειο, όταν σε μια συζήτηση εναντίον των πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.

- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ ήταν υπάλληλος)
- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.
- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ; - Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.
- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει; - Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο του έξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας. Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.
- Ωραία, είναι ασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι. - Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.
- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε; - Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
- Μπα; Εχει δίπλωμα. - Οχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.
- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί; - Ο μεγάλος γιος μας, αλλά προσέχει.
- Τι πράγμα; - Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει. Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.
- Για να πάει πού; - Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα. Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση. Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις ελιές.
- Εχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω. - Μπα, καμιά 25αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για 100.
- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει; - Οταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικά του.
- Και με τις ελιές; - Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.
- Δεν ξαναφύτεψες; - Δεν συμφέρει. Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί, άσε λιπάσματα, οργώματα. Μια χαρά είναι με την επιδότηση.
- Και λες ότι σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις; - Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Όποιος νομίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος.