“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Ιουνίου 2010

Μπιρμπίλη vs Κακλαμάνη

H κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε πανηγυρικά το πρόγραμμα ανάπλασης της Αθήνας.Η υπουργός Περιβάλλοντος προέβη στην εξαγγελία έργων κατόπιν συμφωνίας και με την υποστήριξη του Μαξίμου. Ο υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας ουδέν εγνώριζε για τα εξαγγελθέντα έργα που οσονούπω θα κληθεί να υλοποιήσει. Περί του προγράμματος Μπιρμπίλη δεν εγνώριζε ούτε η κοινή επιτροπή εργασίας των δύο υπουργείων, η οποία υποτίθεται ότι εργάζεται για τον ίδιο σκοπό. Ο κ. Ρέππας διατηρεί την ψυχραιμία του και χαμηλούς τόνους στις διαφωνίες του με την προστατευομένη του κ. Παπανδρέου. Ευφυώς δεν χρεώνεται ένα πρόγραμμα ανάπλασης παλαιάς κοπής που οδηγεί στην γκετοποίηση πολλών συνοικιών της Αθήνας και παραχωρεί τη σκυτάλη των διαφωνιών και της δυσαρέσκειας στους πολίτες, τους επαγγελματίες και τουε ειδικούς. Ίσως όμως και να γνωρίζει αυτό που σιγοψιθυρίζεται στα γραφεία της Ιπποκράτους και στα υπόγεια του Μαξίμου. Η κ. Μπιρμπίλη αποτελεί την εναλλακτική πρόταση του κ. Παπανδρέου για το Δήμο Αθηναίων. Και η ανάπλαση των Αθηνών προσφέρεται ως προίκα της.

Γόρδιος δεσμός?

Να λοιπόν που οι κηδεμόνες μας,ψυχροί και άτεγκτοι,επιδοκιμάζουν την πρόοδο μας. Αναμφίβολα μας αξίζουν συγχαρητήρια και ενθάρρυνση για όσα ακολουθήσουν.Το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά. Προβλέπεται ολοσχερής και καθολική αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας των εργαζομένων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ενοχλείται γι΄αυτά. Αρκεί τα νούμερα να ευημερούν. Ο υπουργός ενοχλείται απο την εμφανή προσπάθεια της κ. Κατσέλη να του αποδώσει τις ευθύνες για το άλμα του πληθωρισμού. Το οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να αποδεχθεί το ρόλο του και να αναλάβει τις ευθύνες του.Για τον πληθωρισμό και την ύφεση, η πολιτική σας ευθύνεται κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Κατσέλη.Κατανοείστε το και συνεργασθείτε.Άλλως είτε και οι δύο, είτε ένας απο εσάς θα αποχωρήσει.