“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Γράφει ο ΣΙΛΑΡΕΝ.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι πράσινες κότες επιστρέφουν στο κοτέτσι τους, οι υπουργοί στον κατ΄οίκον περιορισμό και ο κόκκορας Γ. Παπανδρέου αγκαλιά με τον Παλκοσένικο και τον Δόλη θα τα κουτσοπιούν με τον Γερουλάνο.Θα παίζουν με την αγωνία του Βενιζέλου που θα προβάρει το πρωθυπουργικό κοστούμι του και θα αναρωτάται αν θα το φορέσει και επισήμως.
 Ο υπερκινητικός  Λοβέρδος εξήλθε  αθόρυβα του κοινοβουλίου,κατηφής και ανήσυχος. Θα συναντήσει την Άννα και τον Γιάννη. Και τον Βρούτο, τον εκ Λόντρας Ηλία. Περιχαρείς θα κατασπαράξουν τον Μπένυ και θα παγιώσουν την ασταθή εσωτερική τους ισορροπία με την μετάθεση του ανταγωνισμού τους στο άδηλο αύριο.
 Η Βάσω έτσι κι αλλοιώς θα πάει σπίτι. Σπίτι και ο Ρέππας. Έτσι κάνουν τα καλά παιδιά. Πολιτικά αμοράλ, κοινωνικά ευπροσήγοροι και πάνω απ΄όλα φιλήσυχοι οικογενειάρχες. Ο Καστανίδης θα πνίγει τον καϋμό του με τρίγωνα Πανοράματος και θα σκέφτεται πως να ζητήσει την κατάργηση του-περί δημοψηφισμάτων- άρθρου 44 του Συντάγματος.
Η  πλειοψηφία των βουλευτών θα συναντηθούν στα μπαρς των ξενοδοχείων διαμονής. Θα ξημερωθούν αναζητώντας λίγη απο την αξιοπρέπεια τους σε ατελείωτες συζητήσεις ομαδικής ψυχοθεραπείας. Σε μπέρμπον ουϊσκι  θα σβήσουν τα όνειρα και τις μύχιες επιθυμίες τους για οριστική έξοδο απο την πολιτική υποταγή και μιζέρια.
Ξέχασα κάποιους? Α ναι τους βουλευτές των μηχανισμών που θα φτιάχνουν τις πλατφόρμες επιχειρημάτων των δελφίνων για τις αυριανές επικοινωνιακές ανάγκες. Για τον δεύτερο γύρο...για τον τρίτο γύρο....για τον...
Μοιραίοι και άβουλοι, ανίκανοι να κάνουν ένα καινούργιο λάθος.
Μπράβο ρε Γιώργο, μάγκα. Χώσε τους αχαμνούς στο βρακί σου.