“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Ιουνίου 2010

Πολιτικές Σπιναλόγκας

Eν όψει των κυβερνητικών εξαγγελιών για την πολιτική ενάντια στη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών,είναι εξαιρετικά θλιβερό το γεγονός της συμφωνίας ΟΚΑΝΑ και του Δημάρχου Αθηναίων κ.Κακλαμάνη για την απομάκρυνση των μονάδων υποκατάστασης που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.
Η φιλοσοφία των προγραμμάτων υποκατάστασης θεωρεί σημαντικό στοιχείο παρακολούθησης των προγραμμάτων την ευκολία πρόσβασης και την ένταξη στον αστικό ιστό.
Είναι γνωστό ότι η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών έχει πολυπαραγοντική βάση.Όσο λάθος είναι απόψη της προσέγγισης με αποκλειστικά κοινωνιολογικούς όρους,εξ ίσου λανθασμένη είναι η καθ΄ολοκληρία ιατρικοποίηση του προβλήματος της χρήσης.
Το σημείο όμως που συμφωνούν όλοι οι ειδικοί είναι ότι ο εξοβελισμός των μονάδων υποκατάστασης είναι λύση που δεν βοηθά στην θεραπεία των ουσιοεξαρτημένων, αντίθετα το συντηρεί.