“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιουλίου 2012

Να αλλάξουμε το πεπρωμένο

του Φρανσουά Ολάντ
και για την αντιγραφή Στέφανος Μανίκας
Πάντοτε ήμουν σοσιαλιστής. Εντάχθηκα από νωρίς στη σοσιαλδημοκρατική τάση, τη μόνη που συνδυάζει την ισότητα με την ελευθερία. Γνωρίζω ότι, για να υπάρξει κατανομή του πλούτου, πρέπει πρώτα εκείνος να παραχθεί.
Αλλά είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η αγορά δεν πρέπει να παραμείνει ανεξέλεγκτη.
http://www.neasimfonia.gr/node/658

ΠΑΣΟΚ: συντηρητική μετάλλαξη, ήττα, τέλος.

του Γιάννη Κατρή
Θλίψη προκαλεί, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ σε όσους έχουν παλαιούς ή και παρελθόντες πολιτικούς δεσμούς με το χώρο. Αφυδατωμένο πολιτικά, απισχνασμένο ιδεολογικά και εκλογικά συντετριμμένο, υποτίθεται ότι ξεκινά για μια προσπάθεια «ανασύνταξης».
Ο αρχηγός του μάλιστα είχε την έμπνευση να καλέσει σε αυτοοργάνωση, αγνοώντας τον κίνδυνο να μην προσέλθει ουδείς πέραν όσων έχουν απομείνει, οι περισσότεροι ως ανάμνηση παρελθούσης δόξης ή γιατί έτσι συνήθισαν.
http://www.neasimfonia.gr/node/656