“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Σεπτεμβρίου 2011

Ακούτε κάτι?

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση του "τεθνεώτος" Πασοκ, πρώτα εξαγγέλλει και στην συνέχεια σκέφτεται. Οι τελευταίες ανακοινώσεις και τα συνεχή μπρός-πίσω είναι οι αποδείξεις της  προχειρότητας και της ελαφρότητας των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.
Οι άμωμες φορολογικές συλλήψεις του κ. Βενιζέλου δεν συνάδουν με την από πολλού απωλεσθείσα πολιτική του παρθενία. Η ταύτιση του με τον κ. Παπανδρέου τον έχει καταδικάσει, να πίνει κάθε πρωϊ καφέ, με τον πολιτικό του "Ρέλο", άρα και να διάγει τον πολιτικό του βίο εν πλήρει συγχύσει.
 Το Μαξίμου με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χρεώνει τα πάντα στον πρωθυπουργεύοντα και δεν είναι μακριά η στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια θα ικανοποιηθεί με την απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου. Και τότε? Όχι μην πάει το μυαλό σας στο κ. Λοβέρδο. Ο Ανδρέας θα είναι , γιά αρκετό καιρό, απασχολημένος με τα θέματα του Υπουργείου του και τον εξοβελισμό ττων δημοσίων υπαλλήλων.
 Κατά τα άλλα κάτι πάει να κινηθεί με την δημιουργία μιάς πολιτικής κίνησης της κεντροαριστεράς και του ορθολογισμού. Αρκεί οι "πρωταγωνιστές" της να αντιληφθούν ότι η ιστορία είναι αρκετά βιαστική και δεν χωράει σε προσωπικές ματαιοδοξίες και σε αναμονές προσωπικές ωρίμανσης.  
   

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα και ο λαός θέλουν ελπίδα και προοπτική άμεσα.
Όσοι έπαιξαν με τη τύχη του τόπου για τη προσωπική ματαιοδοξία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη πραγματικότητα και δεν εκφράζουν το μέλλον.
Χρειάζονται στιβαρά χέρια για να κρατήσουν το τιμόνι της χώρας και της κεντροαριστεράς.
Οι ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΙ της πολιτικής ας πρόσεχαν όταν προσκυνούσαν τον ΓΑΠ και ήταν πρόθυμοι ακόμα και να σφουγκαρίζουν τη Χ. Τρικούπη!!
Επιτέλους, ο προοδευτικός χώρος πρέπει να καλυφθεί, η εθνική κατάθλιψη να γίνει ζωντανή ελπίδα!

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Έχουμε είναι γνωστό -σύμφωνα με το Σόιμπλε- μπροστά μας 10 χρονη προσπάθεια με λιτότητες και μνημόνια, δόσεις, EFSF στρετσινγκ και άπλωμα στο ήλιο.
Το να μην έχουμε κόμματα...

5-6 κόμματα ως τότε θα ήταν ανθυγιεινό.
Πως θα βγει όλο αυτό πέρα χωρίς "ορθολογισμό και κεντροαριστερά" μου λέτε;
Ας τα δούμε λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

προσωπικές ματαιοδοξίες καλό είναι να εγκαταλειφθούν,και αν δεν το αντέχουν, ας κατέβουν απ το τραίνο. αναμονές προσωπικής ωρίμανσης, ακόμα; με τέτοιο χρόνο ωρίμανσης,θάχαμε το καλύτερο ουίσκι,έλεος.

chris vasiliadis είπε...

Ο Μπένυ, σε διαφορά φάση (ΔΦ) από τον έτερο Καππαδόκη, Ανδρέα Λοβέρδο, δήλωσε υποταγή και διάθεση προσφοράς στα σχέδια του ΓΑΠ και του επιτελείου του.
Στόχος να γίνει συμπαθής από το ΓιωργοΠαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με το Παπανδρεϊκό-Προεδρικό ΠΑΣΟΚ από τα παλιά.
Για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε (και γιατί δηλαδή να γνωρίζουμε και γιατί να σκάμε) ο Μπένυ επιμένει να συμβουλεύεται λάθος ανθρώπους. Ετσι πέφτει από την επικοινωνιακή πατάτα στην άλλη.
Ασφαλώς, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη συμβουλεύεται κανένα.

Σε κάθε περίπτωση έχουν από καμιά 50αρια παρατρεχάμενους ο καθένας και αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Και φυσικά αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πολιτικές τους πράξεις και επιλογές.

Ζητείται πολιτικό διέξοδο και νέα ΗΓΕΤΙΚΗ μορφή.

Σίγουρα υπάρχει γιατί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό φρόντισε να εξαφανίσει ΕΓΚΑΙΡΑ άξιους και ικανούς πολιτικούς.

Αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιον!