“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιανουαρίου 2010

Γεύμα του Λαλιώτη στα Δολιανά...

Γεύμα του Λαλιώτη στα Δολιανά...
...με τον Ν. Σηφουνάκη και τον Σ. Φυντανίδη. Οι ανησυχίες του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια επαναπροσέγγισης με το Μέγαρο Μαξίμου....Από τον Δημήτρη Τριπολίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το Σαββατοκύριακό του στο Ελληνικό της Αρκαδίας και όπως γράφτηκε είχε συνάντηση, προφανώς τυχαία, και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που έχει εκεί το εξοχικό του. Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στα Δολιανά της Αρκαδίας, πέρασε τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος έχει αρκετό καιρό να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό (τώρα κινδυνεύει να χάσει και το γραφείο του στην Ιπποκράτους επειδή εκεί κατασκευάζεται, μέσα στο κτήριο του ΠΑΣΟΚ, γυμναστήριο).Σήμερα Κυριακή το μεσημέρι, ο κ. Λαλιώτης συνέφαγε στα Δολιανά με τον Νίκο Σηφουνάκη -ο οποίος εκτός από υπουργός Υποδομών διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου- και τον...δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη.Η συζήτηση, στη διάρκεια του γεύματος, είχε και πολιτικό περιεχόμενο καθώς εκφράστηκαν πολλές ανησυχίες, ο Κ. Λαλιώτης δεν κρύβει τους προβληματισμούς τους για τη "σοβαρότητα" της κατάστασης, ενώ ο κ. Σηφουνάκης φέρεται να παίζει το ρόλο "γέφυρας" με τον πρωθυπουργό ώστε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιηθεί στο προσεχές διάστημα για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας "επαναπροσέγγισης" θα φανούν προσεχώς.http://press-gr.blogspot.com/

17 σχόλια:

Tease είπε...

" Σύννεφα παλιών αστρων-και γωνιές αραχνιασμένες τ'ουρανού σαρώνοντας- η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου..."

Ανώνυμος είπε...

Aπ' ότι καταλαβαίνω πιστεύεις ότι ο Λαλιώτης είναι ξεπερασμένος.Μπορεί νάχεις και δίκιο,αλλά από την άλλη μεριά η γριά η κότα έχει το ζουμί.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά οι νεαρές κάνουν αυγά

citizen είπε...

Βρέθηκε κόκκορας?Ε ρε γλέντια!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια υδρωκοπά ο Λαλιώτης να μπει στο κάδρο, μάταιος κόπος.

Ανώνυμος είπε...

Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες

η μικρή άρκτος είπε...

βρε σε ποιό κάδρο παλεύει να μπεί. Ενα γραφειάκι ψάχνει εδώ και μέρες. Δεν τα μάθατε του καταργήσανε το γραφείο στην Ιπποκράτους γιατί ο Ξυνίδης θέλει να κάνει γυμναστήριο.Ούτε το ενοικιοστάσιο δεν τον προστατεύει. Εξωστέος κανονικότατα.Πώς το είχε πεί: " δεν γίνομαι αδελφοκτόνος" Άμ έλα που γίνεται ό άλλος

Ανώνυμος είπε...

To αίμα σταμάτησε στον Ροβλια? Ο Μαγκριώτης την γλιτώνει? Γιατί?

babis o flou είπε...

Που τον θυμηθήκατε τον Λαλιώτη;
Αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε ΓΑΠ και Λαλιώτηδες,τότε ΓΑΠ και ξερό ψωμί.
Τι να μας πεί ο Λαλιώτης τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαλιώτης είναι η ζωντανή ιστορία και η ψυχή της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του πασοκ των κοινωνικών αγώνων.Δεν τον θυμηθήκαμε τώρα γιατί δεν τον ξεχάσαμε ποτέ.Ε, όχι και σύγκριση με τον ΓΑΠ.Δεν υπάρχει πιά μέτρο σ΄ αυτόν το τόπο?

babis o flou είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
Για να ανήκει κάποιος στη ζωντανή ιστορία πρέπει να μιλάει,να λέει τι πιστεύει και τι προτείνει για το σήμερα και το αύριο.
Οι σιωπηλοί θεατές μπορεί να έχουν μια θέση στην ιστορία, ως βετεράνοι, ως απόμαχοι.
Λυπάμαι που σε στεναχωρώ, μάλλον ανήκεις στους οπαδούς του μουγκού σοσιαλισμού, αλλά σε λίγο θα τους χαιρετάει ο πρόεδρος της δημοκρατίας στις παρελάσεις..

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε κύριοι του εκσυγχρονισμού.Εχετε χάσει κάθε μέτρο.Αν δεν ήταν ο μουγκός Λαλιώτης ο Σημίτης θα είχε πάει σπίτι του απο το 1996.Λαμπάδες θα επρεπε να ανάβετε γιά τον Λαλιώτη.Είναι ο μόνος που μαζί με τον Σκανδαλίδη έχουν μιλήσει για την κυβερνώσα Αριστερά.Αν γνωρίζατε,έστω και λίγο την ιστορία του Πασοκ δεν θα γράφατε μπούρδες και αερολογίες.

Tease είπε...

Σωστός ο ανώνυμος.Θα είχε παει από το '96 σπίτι του ο Σημίτης αλλά τον έσωσε ο Λαλιώτης στο συνέδριο με τα: "Ακη μου -Κώστα μου" αγαπηθείτε..

Ανώνυμος είπε...

Ρε Tease γιά γίνε πιό σαφής.Μου βγάζεις ειρωνία η κάνω λάθος?

Casper είπε...

Κύριοι,
Εγώ θα συμφωνήσω με τον babis o flou και να θυμήσω σε όλους οτι είναι ΑΝΑΓΚΗ να προχωράμε μπροστά δηλ. να κάνουμε παραγωγή πολιτικής και όχι να εκπέμπουμε εσωστρέφεια. Φυσικά ο κάθε ένας μας έχει την γνώμη του.

Ανώνυμος είπε...

O Λαλιώτης εκφράζει την μοναδική ρεαλιστική πρόταση στο Πασοκ Σήμερα.Το λάθος του είναι η ανεπιφύλακτη υποστήριξη στον Γαπ.αλλά ένας Λαλιώτησ δε μπορεί να κάνει διαφορετικά.Είναι η φωνή της Παράταξης.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.