“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική εκτροπή

Ο κ.Παπανδρέου ετοιμάζει τον νέο πολτικό "εκβιασμό" του. Το ίδιο είχε επιχειρήσει και στην αναμέτρηση με τον κ.Βενιζέλο στην σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ. Όπως και τότε έτσι και τώρα η πολιτική στάση του μεταβάλλεται εύκολα και γρήγορα. Και αντιδρά ακραία.Ίσως γιατί γνωρίζει οτι ο "επαναστατισμός" των Ελλήνων εξαντλείται με το ανασήκωμα απο τον καναπέ. Είναι όμως έτσι?
Το 2010 δεν είναι 2007 και το διακύβευμα είναι ετεροβαρές και διαφορετικό. Ο απογοητευμένος και πικραμένος ελληνικός λαός είναι πιθανό να απορρίψει τα διλήμματα και να μη λάβει υπ΄όψη του τους υπαινιγμούς και τον πλάγιο λόγο του πρωθυπουργού. Οι δημοκρατικές κοινωνίες δεν κυβερνώνται με το φόβο και τις απειλές για τα χειρότερα.Άλλωστε όπως πρόσφατα απεδείχθη περίστροφα δεν υπάρχουν και τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να αποκρύψουν τους πιο άθλιους συμβιβασμούς.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: