“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Δεκεμβρίου 2009

H σούπα της Κοπεγχάγης

Σε συμφωνία μη δεσμευτικού χαρακτήρα κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα, αλλά όχι αρκετό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι μεγάλες οικονομίες συμφώνησαν να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.
Στο κείμενο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά για τη μείωση των εκπομπών αερίου, ωστόσο, όλες οι χώρες δεσμεύονται να τα παρουσιάσουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2010.
Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην «επαλήθευση» των εκπομπών, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων της Κίνας.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087077&lngDtrID=245

1 σχόλιο:

ΣΑΜ είπε...

Η Μπιρμπίλη τι ακριβώς έκανε στην Κοπεγχάγη?Ποιές παρεμβάσεις έκανε καί τι ακριβώς είπε?Καί οι υπόλοιποι 68 που πήρε μαζί της,πόσο δούλεψαν γιά την χώρα καί πόσο γιά τις οργανώσεις τους, απ' όπου καί αμείβονται καί λογοδοτούν?Αλήθεια γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι κρατικές επιχορηγήσεις πρός τις Μ.Κ.Ο.,γιά να δούμε πόσο μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι?