“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Νοεμβρίου 2010

Επιλήσμονες και αμνήμονες

Γράφει ο Αστερίσκος.

Ως ασήμαντη προς την έκτασή της παραπομπή σε επικείμενη έκδοση βιβλίου, παραδοσιακά συντηρητικού πλην ελευθερόφρονος συγγραφέως, αναπαράγω τη σκέψη που επικαλείται :

«Ένας λαός που λησμόνησε τις πράξεις θάρρους των πολιτικών του χθές, είναι απίθανο οτι θα απαιτήσει από τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες του τις ίδιες ιδιότητες ή οτι θα τις ανταμείψει όταν τις βρεί. Και εμείς, πράγματι, τις έχουμε λησμονήσει». (Τζών Φ. Κέννεντυ)
Το αφιερώνω : Στους σημερινούς πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Στούς σημερινούς πολίτες που νομίζουν οτι θυμούνται και γνωρίζουν αυτές τις ιδιότητες και ακόμη οτι θα τις αναγνωρίσουν όταν τις βρούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς αισιοδοξία στην έκδηλη κατήφεια της εποχής, "έχει ο καιρός γυρίσματα". Ή ακόμα καλύτερα τη ρήση του ΓΑΠ, "θα μας πάρουν με τις πέτρες". Κοντοζυγώνει η ώρα.