“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2010

Η λίστα της Ρεγγίνας

Η προετομασία του Πασοκ για τις εθνικές εκλογές  του προσεχούς Δεκεμβρίου ξεκίνησε με την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων.Την ευθύνη έχει η κ. Βάρτζελη. Οι οδηγίες για την συγκρότηση των λιστών των υποψηφίων βουλευτών του κινήματος εδόθησαν απο τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και είναι σαφείς.Συστηματικά και μεθοδικά αναβαθμίζουμε και εντάσσουμε στις λίστες, βουλευτές και υποψηφίους που διακονούν με πίστη και αφοσίωση τον Πρόερο. Διακριτικά υποβιβάζουμε και όπου μπορύμε εξοβελίζουμε τους "ανυπάκουους". Ως ένδειξη αξιοποίησης του "όλου Πασοκ", τοποθετούνται χαρακτηριστικές περιπτώσεις "αντιφρονούντων", κυρίως απο τους φίλους του κ. Βενιζέλου, που θεωρούνται συνεργάσιμοι και χειραγωγίσιμοι.
Οι βασικοί στόχοι είναι δύο. Πρώτον η ένταξη στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα 20 έως 25 βουλευτών πλήρως υποταγμένων στον κ. Παπανδρέου (π.χ. Παναρίτη) . Δεύτερον ο απόλυτος έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδας με την κατά το δυνατόν ευρύτερη προώθηση των ημετέρων και τον περιορισμών των "ανιπάλων". Υπό συζήτηση είναι η συμμετοχή του κ. Νίκου Παπανδρέου και της κ. Ρεγγίνας Βάρτζελης. Βεβαία είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας του κ. Στεφάνου ενώ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζονται ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κ. Μπιρμπίλη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι γνωρίζοντες τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπ΄όψη την πολιτική "ηθική" του Προέδρου και της ηγετικής παρέας, τη "δημοκρατική" τους κουλτούρα και κυρίως την αντίληψή τους για το κόμμα, θεωρούμε απόλυτα αναμενόμενες αυτές τις εξελίξεις.
Το ερώτημα είναι αν το αντιλαμβάνονται και οι "αντιφρονούντες" βουλευτές και κυρίως αυτοί που θεωρούνται ηγετικές μορφές. Αν το αντιλαμβάνονται τι κάνουν;
Περιμένουν να τους "σφάξει ο Αγάς ν΄αγιάσουν";
Και τέλος υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι υπάρχει "όλον Πασοκ", όταν ο φιλοδοξήσας να το εκφράσει "κιότεψε", υποτάχθηκε, βολεύτηκε στο ρόλο του άτυπου νομικού συμβούλου της οικογένειας και απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων;
Πιστεύει άραγε και ελπίζει να τον καλέσει πάλι ο λαός της παράταξης(;) μετά από αυτή τη στάση ;
Κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «αντιφρονούντες» και «κιοτέψαντες» για τα «αργύρια» της εύνοιας του ηγεμόνα, καταλαβαίνετε, είμαι σίγουρος, ότι οι στιγμές είναι ιστορικές. Δεν είναι συνήθεις. Όχι για το κόμμα, όχι για την παράταξη, αλλά για την πατρίδα και από σας περιμένουμε να ορθώσετε το ανάστημά σας και χαράξετε το δρόμο.
Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναδεικνύονται πραγματικές ηγεσίες. Όχι δοτές, ούτε κληρονομικές. Ηγεσίες που εμπνέουν το λαό, που ανοίγουν δρόμο και τον οδηγούν μέσα από δύσκολα αλλά σίγουρα μονοπάτια, στο ξέφωτο της ελπίδας και της προοπτικής.
Η χώρα έχει κενό ηγεσίας και πρέπει κάποιοι να βγουν από τη βόλεψή τους, διότι θα ζητηθούν ευθύνες…