“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Νοεμβρίου 2010

Το μεγάλο δίλημμα

Γράφει ο Matcedales

Τελικά με έπεισε ο Γιώργος. Μεγάλο το δίλημμα. Αν τα πράγματα έρθουν ανάποδα τη Κυριακή, έχετε σκεφτεί σε τι περιπέτεια θα μπλέξει η χώρα ;
Μπορεί να φύγει ο δήμαρχος Πάρου, ο απόγονος του αυλάρχη, ο υπουργός οικονομικών που δεν έχει πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, η αγνή περιβαλλοντολόγος , ο πλέον επιφανής υπουργός εξωτερικών που γνώρισε η Ελλάδα και τινές άλλοι της παρέας.
Πως θα επιβιώσει η πατρίδα ; Τι θα απογίνουμε χωρίς τα στιβαρά χέρια και τα λαμπερά μυαλά τους ;
Πάνε οι πράσινες επενδύσεις, πάει το fast track, πάει και το opengov, τα κανό, τα ποδήλατα και οι φοβερές φόρμες του μαραθωνίου.
Αμείλικτα τα ερωτήματα. Γι αυτό και αποφάσισα.
Θα στηρίξω τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, ώστε από Δευτέρα η πιο πετυχημένη κυβέρνηση των μεταπολεμικών χρόνων, να συνεχίσει το μεγαλειώδες έργο που άρχισε πριν από ένα χρόνο.
Δίστασα όταν νόμισα ότι την χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη την έκανε ο Γιώργος με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ησύχασα όταν έμαθα ότι συσκέφθηκε για το μέλλον της χώρας με τον Ραγγούση, τον Γερουλάνο, τον έχω χάσει τη μπάλα στο έλλειμμα, τον Αθανασάκη, τη Βάρτζελη και άλλους που είναι βέβαιο ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλες επιτυχίες.
Αν δεν ψηφιστεί ο Γιώργος, θα πάμε σε εκλογές που μάλλον θα ξανακερδίσει και θα κάνει και άλλους φίλους του υπουργούς και θα ξαναπάει το ίδιο καλά η χώρα και γι αυτό μπορεί να θυμώσει με την αχαριστία μας, να τα παρατήσει και να φύγει.
Ή μήπως δεν σας καίγεται καρφί γιατί χειρότερα δεν γίνεται να πάει η χώρα;

Αγνώμονες !

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tres chaud!!

ρεπορτερ είπε...

Kατάλαβα τι δεν πρέπει να ψηφίσω, καμιά άποψη τι θα ψηφίσω υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ είπε:"Ορισμένες φορές ξυπνω τη νύχτα και σκέφτομαι τις λύσεις που θα υιθετήσω" δε ξέρει την παροιμία της νύχτας τα καμώματα...?
"...αλλά πρέπει να κοιμηθώ..για να κυβερνήσω με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μου" δεν πειράζει πρόεδρε κοιμήσου και όνειρα γλυκά.
"..Θα ήταν και για μένα εύκολο να μείνω στο εξωτερικό αλλά αποφάσισα να γυρίσω..", που αλλού θα γινόσουν πρωθυπουργός?
"Στις ομάδες συμφερόντων" που πολέμησε τοποθετεί και τους συνταξιούχους των 400Ε?