“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Μαΐου 2010

Κυβέρνηση με κηδεμόνες

H κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Ασφαλιστικό.Ο κ. Λοβέρδος ξοδεύει το απόθεμα της λαϊκής συμπάθειας που διαθέτει.Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος δεν προσφέρεται για πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια.Η συντήρηση της σύγχισης και της αβεβαιότητας δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή.
Οι επιστολές της "τρόϊκας" θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.Βεβαίως να τιμήσουμε την υπογραφή μας και σαφέστατα πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.Ούτε συζήτηση.
Αλλά είναι δυνατόν να δεχθούν οι Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζουν τι έχουν διαπραγματευθεί και τι ακριβώς έχουν υπογράψει?
Είναι δυνατόν άλλα να διατυπώνει ο υπουργός Απασχόλησης και άλλα να υπαινίσσεται το Μαξίμου?
Είναι δυνατόν να μας κυβερνούν οι ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ δια επιστολών και να μας επιτιμούν μέσω Γραφείων Τύπου?
Και το Πασοκ τι λέει και τι συγκεκριμένα υποστηρίζει?Υπάρχει Γραμματέας,υπάρχει Πολιτικό Συμβούλιο,υπάρχει κάποιο υπεύθυνο όργανο του κόμματος να ενημερώσει, να διαφωτίσει και να υπερασπισθεί τα στοιχειώδη και τα ελάχιστα?
Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται ότι η κρισιμότητα του θέματος επιβάλλει την παρουσία του και απαιτεί την πολιτική του παρέμβαση? Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

10 σχόλια:

Βικτωριανός είπε...

Το πρόβλημα για τους πολιτικούς ειναι ότι δεν τους ακούει ο κόσμος ο Λοβέρδος εχθές προσπαθούσε και πίστευε ότι κάτι έλεγε και ήταν ικανοποιημένος γιατί ό λόγος του ήταν σε μία λογική με επιχειρήματα.

Ούτε ο Λοβέρδος έχει καταλάβει ότι ο τηλεθεατής είναι εχθρικός και δικαιολογημένα γιατί ο κόσμος πιστεύει και δικαιολογημένα ότι οι πολιτικοί ευθύνονται που τον έκανα θύμα.

Απο την άλλη μεριά η πολιτική του ΔΝΤ είναι μία πολιτική αυτόματου πιλότου αυτό εφησυχάζει τους πολιτικούς αλλά στο τέλος θα εξοργίσει τους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Λοβέρδος δεν αλλάζει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων;
Γιατί αφήνει τον διοικητή του ΙΚΑ να δίνει συνεντεύξεις επί του ασφαλιστικού;
Γιατί αφήνει το σκληρό μηχανισμό της ΝΔ να στελεχώνει το Υπουργείο και τα ταμεία;
Γιατί δεν ανακοινώνει πώς πάνε τα έσοδα των ταμείων;
Είναι αλήθεια ότι το ΙΚΑ σε λίγο θα βαρέσει κανόνι από πλευράς εσόδων;
Ας απαντήσει κάποιος!!!

ΑΕΚΤΣΗΣ είπε...

Την σημερινή κακοδιαχείριση από τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ποιός θα την χρεωθεί μήπως μαζί με τον Καραμανλή θα πρέπει να καταθέση στην εξεταστική επιτροπή και ο Παπανδρέου σαν υπεύθυνος γιά τα χάλια της Οικονομίας !!!

koralia είπε...

Αχαμνοί, σουλατσαδόροι του λαικισμου. Να διασώσουν τα ψηφαλάκια τους, τούς ενδιαφέρει και δεν κατανοούν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Κανείς τους δεν μίλησε έγκαιρα, όταν η χώρα οδηγείτο στο ΔΝΤ και τώρα ψάχνουν ηρωική έξοδο όπως ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου ή παίζουν καθυστερήσεις μέχρι να χρησθούν περιφερειάρχες (ίσως ο Ρέππας;). Το σκηνικό έχει μπλοκάρει και με παλιές πραχτικές και υλικά δεν υπάρχει λύση.

κοραλία είπε...

Mε τα μπουμπούκια της κυβέρνησης Σημίτη τι γίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Μαντέλης ο κυνικός

κοραλια είπε...

Η ενόχλησή μου, η οργή μου από τους κάθε είδους μαντέλιδες είναι μεγάλη. Ανάμεσα στον κάθε είδους λαικισμό, από πολιτευτάκιδες παλιάς κοπής( Χθες ο Πετσάλνικος στην βουλή- σήμερα άκουσα ότι μάλλον και η άρση του καμποτάζ μπαλαμούτι είναι). Ανάμεσα στην δυσωδία των μικρών ή μεγάλων "χορηγιών", στις οποιες δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να πιστέψω ότι μια μικρούλα σταγόνα ήταν, μια λύση μπορώ να δω. Με την ψυχραιμία που μου έχει απομείνει, δεν πιστεύω ότι με τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες λειτουργίες, με τις ίδιες νοοτροπίες μπορεί να προχωρήσει το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, χωρίς περιστροφές, χρειάζεται ένας νέος πολιτικός φορέας που να εκφράζει τις καινούργιες κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες. Τα παρόντα πολιτικά κόμματα δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι ικανά να εκφράσουν και εμπνέυσουν. Το κατά την γνώμη μου κενό ή θα δημιουργήσει κοινωνικές και πολιτικές απρόβλεπτες συγκρούσεις ή θα το εκφράσουν ακραία πολιτικά σχήματα ή και τα δύο. Όσοι επώνυμοι επιτέλους ας πάρουν πρωτοβουλίες, οι συνθήκες σε λίγο δεν θα ωριμάσουν, αλλά θα σαπίσουν.

Μουργκάνα είπε...

Το καμποτάζ τι είναι;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Μουργκάνα.

Cabotage refers generally to the transport of passengers and goods. Originally, it referred specifically to shipping, but cabotage also applies to airlines, trucking, and trains. Many nations have cabotage laws which dictate the terms which carriers must follow when transporting people or materials within their borders. Many of these laws are designed to promote the development of domestic transport companies, and some cabotage laws have been criticized because they can restrict free trade.
http://www.wisegeek.com/what-is-cabotage.htm

κοραλια είπε...

Aναφέρομαι στα κρουαζιερόπλοια και όσα ο πρωθυπουργός και η τ. υπ. Τουρισμού έχουν εξαγγείλει για την σύνθεση των πληρωμάτων τους. @ Μουργκάνα.