“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαΐου 2010

Μονόδρομος το Δίκαιο

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,μετά και την κυνική ομολογία του κ. Μαντέλη για την αποδοχή "χορηγίας" απο την Siemens, έχει δύο δρόμους να βαδίσει.Ο πρώτος και αναμφίβολα ο ευκολότερος δρόμος είναι η καθολική ενοχοποίηση του πολιτικού κόσμου,η ηθική του πολτοποίηση και η μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε "ρωμαϊκή " αρένα. Η αλήθεια είναι ότι ο θυμός και η αγανάκτηση των Ελλήνων στους ζοφερούς καιρούς που βιώνει,επιτρέπει και ευνοεί την ισοπεδωτική και ατελέσφορη επικράτηση παθολογικών κοινωνικών συμπεριφορών.
Η ανάγκη εξυγίανσης του δημόσιου βίου,η ηθική αναγέννηση της πολιτικής ζωής,η τιμωρία και ο στιγματισμός των πραγματικών ενόχων καθιστά τελικά τον δεύτερο δρόμο,αναγκαστικό μονόδρομο.
Η Ελλάδα παραμένει σταθερά χώρα Δικαίου.Οι θεσμοί του κράτους μεθοδικά,με σύνεση και ψυχραιμία αποκαθιστούν την δικαιοσύνη σε κάθε πλευρά της δημόσιας ζωής και διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό και διαφανές πολιτικό,θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και απολαμβάνει της υποστήριξης του.
Η απάντηση στις πανθομολογούμενες παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι η προσφυγή στην χυδαιότητα της αυθαιρεσίας, αλλά η ενίσχυση των δομών και των θεσμών μιάς ανοικτής,δίκαιης και αποτελεσματικής Δημοκρατίας.

10 σχόλια:

Μουργκάνα είπε...

Πραγματικά σήμερα θλίβομαι, καθώς γύρω μου, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, βλέπω διάφορα τα οποία εγώ ΔΕΝ θέλω να τα στηρίζω με την ψήφο μου.

Φημολογούμενη αναξιοκρατία στην στελέχωση του κράτους με φίλους και κολλητούς που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις που λαμβάνουν. Μίζες σε υπουργούς (;;;) του Σημίτη (;;;) που πιστέψαμε ότι θα αλλάξει την χώρα προς το καλύτερο; Έλεος ... Πεινάλες και ρόμπες ξεκούμπωτες. Εμείς ζούμε με 300 ευρώ το μήνα και λιγότερα για να πληρώνουμε τα ΤΕΒΕ και υπάρχουν άνθρωποι του πολιτικού δυναμικού που παίρνουν μίζες. Υπάρχουν άνθρωποι συνταξιούχοι που μπαίνουν στην διοίκηση νοσοκομείων σε έμμισθες θέσεις χωρίς καμία συσχέτιση με το αντικείμενο.

Το σύστημα κάνει τα πάντα να ξενερώσει ακόμα και εμάς τους λίγους που ακόμη πιστεύουμε σε αυτό.

Ζήτω οι επιχειρηματίες.

Μουργκάνα είπε...

Να σημειώσω πως είδα τώρα ότι οι θέσεις στα ΔΣ είναι άμισθες με αποζημίωση 80 ευρώ ανά συνεδρίαση. Οι γιατροί του blog μπορούν να μου πουν ποια η συχνότητα των συνεδριάσεων των ΔΣ των νοσοκομείων ?

Ερυθρός Γιατρός είπε...

@Μουργάνα Σ'αυτή τη φάση που είναι στο ξεκίνημα της δουλειάς τους τα ΔΣ των νοσοκομείων σίγουρα συνεδριάζουν μια φορά κάθε βδομάδα.

Όταν μπει το νερό στ'αυλάκι σιγουρα μία φορά το 15νθήμερο.

Kalamas είπε...

@citizen στη συνείδηση των πολιτών
αυτής της χώρας όσοι διετέλεσαν τα 20 τουλάχιστον τελευταία χρόνια κυβερνητικά στελέχη ,είναι ύποπτοι για αθέμιτο χρηματισμό.
Αν δεν ανοίξουν λοιπόν πόθεν έσχες και τραπεζικοί λογαριασμοί η ηθική πολτοποίηση,κατά τον πολύ σωστό σου χαρακτηρισμό,είναι μάλλον αναπόφευκτη.
Πως να μην είναι άλλωστε όταν ο λαός διαβάζει για μεγάλες περιουσίες που έχουν νεαροί κύριοι και κυρίες στο Κολωνάκι,γόνοι γνωστών πολιτικών,οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν αισθάνθηκαν την υποχρέωση να δώσουν κάποια δημόσια εξήγηση?

Ανώνυμος είπε...

Aργά η γρήγορα οι πολιτικοί "φίλοι" της Siemens θα αποκαλυφθούν.Κάποιοι θα αποφύγουν τη φυλακή, κάποιοι όχι.Εχω την απορία αν στο σύστημα διεθνών σχέσεων της Siemens επεκεινόταν και στο δημοσιογραφικό κύκλωμα.Εκεί βεβαια δε θα βρεθεί τίποτα.Οι bloggers τι λένε επ΄αυτού?

frank είπε...

@Αγαπητέ ερυθρέ ,το θέμα δεν ειναι μόνο κάθε πότε συνεδριάζουν αλλά και για ποία θέματα καλούνται αυτοί να επιλύσουν στα ΔΣ.Τίποτα που έχει να κάνει με ουσία νομίζω αφου όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά.Για μένα ασκούν πάρεργο και γιαυτό βλέπουμε θεολόγους ,καθηγητές και άλλα ωραία.Το θλιβερο όμως ειναι οτι για να τους βάλουν συνεπάγεται οτι ουδεμία προοπτική υπάρχει για αλλαγη του managment , χρήση κλειστών προυπολογισμώνκλπ κλπ

Βικτωριανός είπε...

Απόλυτα μας καλύπτει η δήλωση Σημίτη, αρχίζει να ξεκαθαρίζει ο ορίζοντας, πιστεύω ότι αν η Ευρώπη βγει από την πολιτική και οικονομική κρίση όλα θα πάνε καλά.
Όσο αφορά τα προβλήματα της κρατικής μηχανής και της αναξιοκρατίας είναι κρίμα να υπάρχει τόσο ικανό ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές και εμπειρία και η κυβέρνηση να καταλήγει ή να μη μπορεί να καταλήξει στις σχετικές επιλογές. Πραγματικά κρίμα γιατί δεν υπάρχει αναγνωρισιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στα πραωτοσέλιδα:
Την... κεφαλή του Τάσου Μαντέλη «επί πίνακι» ζητούσαν χθες, σε όλους τους τόνους, βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.."
Ναι θα συμφωνήσω και εγώ για το αυτονόητο: Την εφαρμογή του νόμου.Ομως μόνο ειρωνικά χαμόγελα και αηδία μου προκαλεί αυτή η "ευθιξία" και η έκφραση ιερής αγανάκτησης των βουλευτών. Αυτοί ολοι τους με τι και πως κάνουν τους προεκλογικούς τους αγώνες; Και ερωτώ υπάρχει βουλευτής που δεν έχει πάρει μαύρα, ειδικά στη Β΄ Αθηνών, για τον προεκλογικό του αγώνα; Το ύψος του ποσού και η προέλευση έχει σημασία; Η λαμογιά είναι λαμογιά και τα μαύρα είναι μαύρα. Αξιότιμοι κ. βουλευτές αν βάλετε τον Μαντέλη και τον κάθε Μαντέλη μπροστά σ΄ έναν καθρέπτη και αναζητήσετε μέσα σ΄ αυτόν το ειδωλό του, σας διαβεβαιώ πως θα δείτε το δικό σας είδωλο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΙΕΣ ?
ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ
(ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ?)
ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 18?
ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΣΤΑ 23?

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ
ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΑ "ΓΑΠ" ΚΑΙ "ΑΝΤΩΝΑΚΗ"

ΑΝΤΕ ΣΤΟ Δ............... ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ

πολιτευτάκιας είπε...

Οι ψείρες. Ας ψάξουν την διαδρομή των ψειρών οι αειπάρθενοι πατέρες του έθνους. Εντάξει με τις εξαιρέσεις. Αλλά κάτω οι μαντέληδες. Δεν πρέπει να αλλάξουν οι όροι; Όχι με κρεμμάλα ενός, για να αυτοκαθαρθουν οι υπόλοιποι. Και μη ξεχνιόμαστε κάτι από τα γεννοφάσκια τους προορισμένοι πρωθυπουργοί μη το παίζουν αγνοί που μόλις αντίκρυσαν το φως με σκοπό να αποδείξουν ότι αποτελούν την μοναδική λύση. Α! και αφού αποφάσισαν να τα κάνουν μπάχαλο να ψάξουν και τις "χορηγίες" των κομμάτων.