“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Μαΐου 2011

Τα πάντα όλα είμαι εγώ...

Οι διεργασίες στο Πασοκ και τη κυβέρνηση συνεχίζονται αδιαλείπτως. Όλοι συζητούν με όλους, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να κουμαντάρει το κυβερνητικό καράβι και πολλοί του καταλογίζουν τις ευθύνες για τη σύγχιση, τη διγλωσσία και την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών λόγων και έργων. Ουδείς τολμά να αναφωνήσει ότι "ο βασιληάς" είναι γυμνός. Με έμμεσο τρόπο το έθεσε ο κ. Λοβέρδος και παρ΄ότι έχει εξασφαλίσει την πρωθυπουργική ανοχή ( για πόσο χρόνο άραγε?) ,έχει ταυτόχρονα συγκεντρώσει την μήνι των "δελφίνων". Στο άτυπο υπουργικό συνβούλιο που διεξάγεται τώρα, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει μέσω της συμφωνίας επί της κυβερνητικής πολιτικής να διασφαλίσει και την υποταγή των βασικών παραγόντων κυβέρνησης και κόμματος. Οι διαφωνίες επι της πολτικής θα εκλαμβάνονται-ως συνήθως άλλωστε- ότι υπονομεύουν την προοπτική σωτηρία της χώρας, ακυρώνουν το κυβερνητικό έργο, αμφισβητούν την ηγεμονία του κ.Παπανδρέου. Εν ολίγοις "το κράτος, η πατρίδα, τα πάντα όλα είμαι εγώ". 
Ο κ. Λοβέρδος, συνειδητά η ασυνείδητα, έθεσε το θέμα του "γυμνού βασιληά". Έχει ήδη τεθεί αντιμέτωπος με το imperium των Παπανδρέου. Το προτιμότερο είναι να έχει ζυγίσει την κίνηση του γιατί θα έχει φροντίσει και για τις δικές του αντιδράσεις. Κάτι τέτοιο του δίνει σαφές προβάδισμα για την μετα-παπανδρεϊκή εποχή. Σε κάθε άλλη περίπτωση  θα εξασφαλίσει την καταγραφή του στην πολιτική ιστορία ως ο μοναδικός πολιτικός, μετά τον αείμνηστο Ανδρέα, που συσπείρωσε τις πιό αντιφατικές δυνάμεις του Πασοκ κάτω από το ιστορικό σύνθημα ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.

5 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Για να είμαι ειλικρινής τον μάλλον βλέπω ο Λοβέρδος να "βάζει πλάτη" στον Παπανδρέου. Στην ουσία είπε με άλλα λόγια αυτό που είπε ο Παπανδρεόυ στην προ Αυτοδιοικητικών διακαναλική ("δεν μπορεί να συγκρούεται ο πρωθυπουργός και 15-16 υπουργοί" λιγότερους ήθελε να πει αλλά δεν μπορούσε).
Οσο για τις "διαφωνίες απί της πολιτικής" τις διατυπώνεις τις συζητάς, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοσθούν αποφάσεις Και ή τις εφαρμόζεις και τις στηρίζεις ή κατεβαίνεις (διακριτικά ή όχι ) από το τραίνο ή γίνεται το μπάχαλο που γίνεται σήμερα. Το τελευταίο νομίζω ότι είναι η χειρότερη λύση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ρούμπος2011 είπε...

Άγρια η σφαγή μεταξύ Καστανίδη και Βενιζέλου.Ο ένας αποκαλεί τον άλλο "κότα". Αυτό δεν είναι κακό. Το άσημο είναι οτι και οι δυό συμπεριφέρονται σαν τα δίποδα πουλερικά.

ChrisVasiliadis είπε...

Η κούρσα της διαδοχής θα έχει πολλούς υποψηφίους και θα γίνουν καραμπόλες.

Τα γκάλοπ που αναφέρονται στον Λοβέρδο έχουν ως δείγμα την «κοινωνία»

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση η πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστική ομάδα είναι διαιρεμένη.

july είπε...

@ chris Vasiliadis. Οσο ζέχνει και βρωμιζει το Παπανδρεϊκό μαντρί τόσο οι εκσυχρονιστές θα εμφανίζονται με "άρωμα κοινωνίας". μη ξεχνάς πως και τον Σημίτη και τον Παπανγρέου η κοινωνία τους επέβαλε στο ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με το διαιρεμενοι δεν ξέρεις με τι γατονια εχεις να κανεις. Ετσι δείχνουν. μόλις σημάνουν οι καμπάνες θα τους δεις να βγαίνουν πιασμενοι χέρι πλάτη.

Ρούμπος2011 είπε...

Καλά τα λέει ο Λοβέρδος,αλλά τι να το κάνω που μαζί με τον ΓΑΠ στέλνουν τη χώρα στο γκρεμ΄ό.Άργησε μάγκες, άργησε.