“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Μαρτίου 2010

Απώλεια χρόνου και χρημάτων


ΑΣ καταπολεμήσει πρώτα τις υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων, ας περιορίσει τις σπατάλες σε υλικά και αναλώσιμα, ας σταματήσει τις υπερτιμολογήσεις, εκεί δηλαδή όπου ξοδεύονται τα πολλά δισεκατομμύρια, και μετά ας σκεφτεί και την περικοπή των εφημεριών. ΕΤΣΙ θα εξοικονομήσει μεγάλα ποσά όχι μόνο για να προσλάβει γιατρούς αλλά και για να τους πληρώνει...
http://digital.tanea.gr/
Χάσαμε πέντε μήνες για να ορίσει,μέσω opengov,η υπουργός Υγείας κομματικά στελέχη του προσωπικού της κατά πλειοψηφία κύκλου,ως Διοικητές των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.Η εμμονή στη διαδικασία ερήμην του πολιτικού χρόνου και της ουσίας,έχει οδηγήσει το ΕΣΥ στη χειρότερη στιγμή του.Για σκεφθείτε να είχαν ορισθεί οι Διοικήσεις στα είκοσι μεγαλλίτερα νοσοκομεία απο την 1η Νοεμβρίου του 2009 με την εντολή μείωσης των μη μισθολογικών δαπανών κατά 20%.Σήμερα θα είχαν εξοικονομηθεί τα χρήματα που άνευ σχεδίου και γνώσης αφαιρούνται απο τις δαπάνες για τις εφημερίες,με αποτέλεσμα την καθολική αναστάτωση στα νοσοκομεία της χώρας.Λίγο μυαλό σύντροφοι και τ' αυτιά σας ανοικτά.Σχόλιο του Ιατρικού Συνεργάτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν ορισε ακόμα Διοικητες Νοσοκομείων παρά μόνο στην Αττική. Κατά το γνωστό Ελλάδα ειναι μόνο η Αθήνα όπου και προφανώς βρίκεται και ο ευρύτερος προσωπικός της κύκλος!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος (αν είναι τόσο σχολαστικός, ώστε να ασχοληθεί με αυτό) δεν θα είναι καθόλου - μα καθόλου - επιεικής με τη CVίδικη λογική (λογική είπα;) στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού...