“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Ιανουαρίου 2011

Ολετήρες ψυχών

 Παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου.Με το σκάνδαλο της Siemens. Όλοι κάνουν τους ανήξερους. Ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία. Βγάζουν πολιτικά απωθημένα. Απέναντι στο Πασοκ και το Σημίτη. Σπεκουλάρουν στην ολέθρια επιθυμία του κ. Παπανδρέου να στιγματίσει τον κ. Σημίτη. Οι δύο φίλοι- απο το αμερικάνικο κολλέγιο ντε- έχουν βαλθεί να γράψουν την ιστορία απο την αρχή και απο μηδενικής βάσεως. Γιατί αυτό? Διότι δεν αντέχουν τη σύγκριση με τους προκαθήμενους τους. Θα αποπειραθούν να συντρίψουν οτι θυμίζει το χθές και θα φορτώσουν, άμεσα η έμμεσα, τα πάντα στους προηγούμενους. Αδιαφορούν για την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε δεν ταιριάζει, δεν συναινεί και δεν συμφωνεί με τις επιδιώξεις τους. Ολετήρες ψυχών, ανάλγητοι και ανερυθρίαστοι μηχανορράφοι. Επικίνδυνοι πολιτικοί, τυφλοί υπήκοοι στο κόμμα, ασυνείδητοι πολιτικοί ευνούχοι.Ο Τζαβάρας, ο Καμμένος και τα άλλα νεοδημοκρατικά παιδιά. Οι ευνουχισμένες συνειδήσεις ,οι πολιτικά άθλιοι που δεν ορωδούν προ ουδενός  και που στο όνομα του κομματικού  συμφέροντος αποπειρώνται να σπιλώσουν  την ηθική ακεραιότητα πολιτικών σαν τον Βαγγέλη Μαλέσιο.
Απαιτούμε την εξυγίανση του δημόσιου βίου και είμαστε αυστηροί κριτές  του πολιτικού κόσμου. Απαιτούμε την καταδίκη όσων παρανόμως ιδιοποιήθηκαν οφέλη απο την άσκηση δημοσίων καθηκόντων, αλλά αρνούμεθα , στο όνομα οιασδήποτε κομματικής ιδιοτέλειας να θίγονται  αθώοι και έντιμοι πολιτικοί όπως ο Βαγγέλης Μαλέσιος.

7 σχόλια:

frank είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ .ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

spiben είπε...

citizen συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω ότι το όλο σκηνικό που διαμόρφωσε η απόφαση της επιτροπής είναι παιγνίδι του δικομματισμού για να σωθεί ο δικομματισμός.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται αυτοί που βουλιάζουν να σωσουν μια χώρα που βουλιάζει.

Ανώνυμος είπε...

πως γίνεται και η ΝΔ να βάζει στο κάδρο τον Βαγγέλη τον Μαλέσιο που ήταν υφυπουργός, καιδεν είχε και καμία εμπλοκή, και να αφήνει απ΄ έξω τον Χρυσοχοίδη που ηταν Υπουργός και συναποφάσιζε με τον Γιάννο; Τι είδους ομπρέλα είναι αυτή;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ@1.52
Για να καταλάβεις τι γίνεται και να απαντήσεις στο ερώτημα σου, εξήγησε τι κοινό έχουν οι δύο αρχηγοί και ο πρώην ΥΠΟΥΡΓΟΣ δημόσιας τάξης!

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο σε όσους είχαν μεγάλες ελπίδες.
Η αλήθεια είναι διαχρονική.

"Μεγάλα νέα φέρνω από 'κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω

Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό

Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από 'ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες

Και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανογράφοι
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες

Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι
σαράντα με το λάδι και το ξύδι

Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί

Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι
Οι αγώνες που' χεις κάνει δεν 'φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε

Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί"

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυνος @9:14. Δεν μπορώ να βρώ. το μονο που παει ο νους μου είναι οτι είναι τα αγαπημένα παιδιά των ΗΠΑ. αλλά λες και εδώ να έβαλε το χεράκι της η τέως υπερδύναμη; Δεν μπορώ να το διανοηθώ!!
Ισως αν είχε κληθεί στην εξεταστική ο Μίλλερ κάτι μπορεί να μαθαίναμε. Πως και δεν το σκέφτηκαν οι Εθνικοανεξαρτησιακοί Καμμένος και Βαλυράκης, ή μήπως δεν τόλμησαν; Δεν φαντάζομαι!!1

Ανώνυμος είπε...

είπε κανείς ότι το σύστημα Σημίτη ήταν αθώες περιστερές???