“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Ιανουαρίου 2010

Θέατρο σκιών: Λαϊκισμός της Αριστεράς και της Προόδου – “Ο κυρ-Αλέκος και το καταραμένο φίδι”

Ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα ατομικά ρεκόρ λαϊκισμού ο Αλέκος Αλαβάνος με την πρόταση του για Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Η πρότασή του ζητάει την προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για μια συμφωνία την οποία συνυπέγραψαν εδώ και πολλά χρόνια όλες οι χώρες της ευρωζώνης και που ασφαλώς δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς. Είναι γνωστές οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από το χώρο της Αριστεράς, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και είναι θεμιτό οι ενστάσεις αυτές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής διαπάλης. Το εξωφρενικό είναι ότι ο Αλαβάνος σκιαμαχεί σαν σύγχρονος αριστερός “Καραγκιόζης” ξέροντας ότι προτείνει κάτι που ασχέτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος δεν είναι εφικτό. Γιατί ακόμα και αν η πρότασή του υπερψηφιζόταν σε ένα δημοψήφισμα ο μόνος τρόπος να υλοποιηθεί η λαϊκή θέληση για αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας θα ήταν η αποχώρησή μας από την ευρωζώνη ή ακόμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί λοιπόν δε ζητάει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα αλλά ζητάει την ανέφικτη “μη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα;”http://www.zoomnews.gr/?p=6930

1 σχόλιο:

SAM είπε...

Σιγά μην ασχοληθούμε με τον κυρ Αλέκο.Πλήττει το παλληκάρι.Είναι κοσμοπολίτης καλοπερασάκιας που για ένα φεγγάρι την είδε και επαναστάτης της πλάκας.