“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Απριλίου 2011

Ας ακούσουμε τον ΑΛΛΟ

Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες μας. Να σκύψουμε πάνω στην πραγματικότητα, να την κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα την βελτιώσουν. Το γάλα χύθηκε. Κλαίμε καιρό τώρα. Ας κάνουμε μιά νέα αρχή. Ας πούμε την αλήθεια. Ολόκληρη,  δίχως φτιασίδια και ωραιοποιήσεις. Ας ακούσουμε τον ΑΛΛΟ.
Ο Κ. Σημίτης είπε την γνώμη του. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε μαζί του. Ας τον ακούσουμε όμως. Όταν το 2008,μας προειδοποιούσε για το ΔΝΤ, πολλοί τον ειρωνεύθηκαν, περισσότεροι του επιτέθηκαν και οι λιγότεροι τον άκουσαν. Τι σημασία έχει? Τώρα πλέον έχουμε χάσει οι πολλοί. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.
Ας ανοίξουν λοιπόν τα στόματα. Η χώρα χρειάζεται γνώμες, ιδέες,προτάσεις.Μας χρειάζεται όλους. Προπάντων τουςνέους. Ας μιλήσουμε. Ας μιλησουμε ενωτικά μέσα από τις διαφορές μας. Ας μιλήσουμε δυναμικά αλλά όχι συγκρουσιακά. Ποιός κατέχει την αλήθεια για να πασχίζει να την επιβάλλει ?

10 σχόλια:

delinquents είπε...

Citizen άσε τους νέους γιατί όλοι αυτοί που κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια, έχουν ράψει στους νέους τέτοιο κουστουμάκι που δεν σηκώνουν εύκολα κεφάλι.

Και από αυτά που βλέπω γύρω μου αν το σηκώσουν θα ναι για ροχάλα, όχι για να ακούσουν απόψεις.

citizen είπε...

@delinquents. Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια,κάποτε υπήρξαν νέοι.Είχαν πρόβλημα με τον κόσμο των ενηλίκων και έναντι των τότε κυβερνητών.Αγωνίσθηκαν,προσπάθησαν.Δεν ξέρω αν κατάφεραν κάτι.Γνωρίζω όμως ότι το πάλεψαν,δεν παραδόθηκαν΄
Αλλά και όλοι αυτοί που τότε κυβερνούσαν,ήταν κάποτε νέοι και....
Συμπέρασμα? Δικό σου.

firiki2010 είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι να ανοίξουν τα στόματα. Το πρόβλημα είναι τα αυτιά που δεν ακούνε και το ανάμεσα τους που μάλλον κάνει λάθος επεξεργασία. Μιλάμε πολύ, ακούμε λίγο, καταλαβαίνουμε λιγότερο και γι αυτό δεν κάνουμε τίποτα ή έστω τα κάνουμε μισά και λάθος.

citizen είπε...

@firiki2010: Σωστό και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι δικαιούται δια να ομιλεί.
Του έχουν χρεωθεί αρκετά.

citizen είπε...

@vasiliadis. Να μη ξαναγυρίσουμε στο μακαρίτη τον Κουτσόγιωργα.Αν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν ασ γυρίσουμε στο "Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα αγωνίζομαι πάντα για να έχεις το δικαίωμα να το λες".

nik είπε...

To διαχρονικό έλλειμμα κουλτούρας της κοινωνίας δεν βοηθά ούτε στο να "ακούμε", ούτε στο να "κρίνουμε", ούτε στο να "συνθέτουμε" απόψεις.

Δυστυχώς, το "νέο" που επιτακτικά έχει ανάγκη ο τόπος, θα δυσκολευτεί πολύ να ξεπηδήσει... (αν ποτέ γίνει αυτό)

Ανώνυμος είπε...

ΜΌΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι να ράψεις τα στόματα και της κοιλιές των Πασοκων.Τέτοια λαμόγια δεν ξαναφάνηκαν από κτήσεως κόσμου πουθενά στην οικουμένη

citizen είπε...

Αχ βρε Ανώνυμε. Διακρίνω ένα αντιπασοκισμό που υπερβαίνει την πολιτική κριτική και μετατρέπεται σε πολιτικό ρατσισμό.Όσο για την αντίσταση του Συριζα,κανένα σχόλιο. Οι αντιστάσεις είναι πολλές. Όσες και οι συνιστώσες.Τόσες πολλές που οδηγούν σε πολιτική απομόνωση και ακινδυνότητα.