“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Οκτωβρίου 2011

Το μεγαλείο της αυταπάτης

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση τείνει να μετατραπεί σε θεατή τόσο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων όσο και της ροπής των μελών της να μιλούν εξ ονόματος της  αλλά με γνώμονα τις προσωπικές τους στρατηγικές. Ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει διακριτικά στα κυβερνητικά δρώμενα σε μιά ύστατη προσπάθεια αυτοπροστασίας και με αδηφάγο την διάθεση να αναθέτει  τα δύσκολα στούς υπουργούς του και κυρίως στον πολιτικό ματαιόδοξο αυτόχειρα κ. Βενιζέλο.
Πάνω στις πληγές της χώρας και εν μέσω της οδυνηρής καθημερινότητας των Ελλήνων κτίζει το πολιτικό του αύριο (sic) και ο κ. Καστανίδης (εδω). Ο Βαγγέλης βυθίζεται.....ο Χάρης αναδύεται...
Οι αυταπάτες πλημμυρίζουν το απερχόμενο πολιτικό σκηνικό. Από τον κ. Ραγκούση, ο και "φυσικός Διάδοχος" αυτοαποκαλούμενος, μέχρι τον "ουκ εαν με καθεύδει το του Βενιζέλου τρόπαιον" υπουργό των Εσωτερικών ζούν για την "επόμενη ημέρα", ζούν για την πραγμάτωση των  προεδρικών και πρωθυπουργικών τους επιδιώξεων. Το μεγαλείο της αυταπάτης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω κανένας δεν μιλά ,κανένας δεν χορεύει ακούμε μόνο την πενιά και ο νούς μας ταξιδεύει......

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτούς τους αγώνες σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες που κινδυνεύουν να χαθούν ακόμη και αυτά τα λίγα που κέρδισαν οι πρόγονοί μας. Είναι σημαντικό να παραδειγματιστούμε και να μη διεκδικήσουμε αυτό που ήδη υπάρχει ή αυτό που ήδη χάθηκε, αλλά την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δ. Κολλιας

firiki2010 είπε...

Μερικά ερωτήματα:
1. Η προσφατη αποχώρηση του κ Παπνδρέου από το προσκήνιο και η ανάθεση των "δύσκολων" σε άλλους είναι μόνο θέμα αυτοπροστασίας ή και προστασίας του ίδιου του ΠΑΣΟΚ; Διότι στην Ελλάδα περισσότερο από κόμματα ψηφίζουμε πρωθυπουργούς.
2. Από τη στιγμή που ο κ Βενιζέλος ο ίδιος αναγνωρίζει ότι "πολιτικά αυτοκτονησε" εν γνώσει του αναλαμβάνοντας την Οικονομία μήπως πρέπει να του αναγνωρίσουμε κάτι καλύτερο από ματαιοδοξία;;;
3. Ραγκούσης... Καστανίδης.... φταίω εγώ που μου φαίνονται δραματικά λίγοι;

arkas είπε...

Οι αυταπάτες πλημμυρίζουν το απερχόμενο πολιτικό σκηνικό.Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην τελευταία παραστασή τους, είναι τόσο αφοσιωμένοι στους ρόλους τους που δεν κοιτούν πλέον στην άδεια πλατεία. Σαν πέσει η αυλαία θ αποτελούν παρελθόν.

arkas είπε...

κοινωνική δικαιοσύνη, όλοι ισοι απέναντι στους νόμους, απόδοση δικαιοσύνης,πρέπει ναναι ένα απο τα motto του νέου που όλοι περιμένουμε,επιτέλους να δούμε να δουλεύει το δίκαιο.