“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Δεκεμβρίου 2009

Κυβερνώ σημαίνει...



Γράφει ο Γιάννης Nικολάου.Στην κυβέρνηση οι περισσότεροι έχουν πλέον αντιληφθεί, ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι υγιεινός περίπατος ανάμεσα στην πράσινη ανάπτυξη, τη «λογοδοσία» και το «κουβέντα να γίνεται» στο opengov.
Kυβερνώ σημαίνει βάζω τα χέρια μου στη «μουτζούρα» της θλιβερής συχνά ελληνικής πραγματικότητας.Kυβερνώ σημαίνει έχω σχέδιο, αναλαμβάνω ευθύνες, παίρνω δύσκολες και συχνά μη δημοφιλείς αποφάσεις, συγκρούομαι με κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς αντιπάλους, πείθω την κοινωνία για την ορθότητα της πολιτικής μου, λύνω προβλήματα μικρά και μεγάλα.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=23309173

11 σχόλια:

babis o flou είπε...

Πως θα γίνουν όλα αυτά και κυρίως ποιός θα τα κάνει;
Ο ΓΑΠ επιμένει στην ήπια γραμμή, που βέβαια δεν θα μειώσει τα ελλείμματα και θα μας ξαναπάρουν στο κυνήγι στην ΕΕ.
Το σημερινό οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, προσπαθεί να ισορροπήσει, αλλά δεν θα τα καταφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι λοχαγοί είναι με τον Τρισέ και τον Αλμούνια?

SAM είπε...

Οι εναπομείναντες λοχαγοί εξακολουθούν να είναι με το εθνικά και κοινωνικά χρήσιμο.Ως εδώ καλά,αλλά από κεί και πέρα αδράνεια και αναλύσεις.

νικ είπε...

«Στην κυβέρνηση οι περισσότεροι έχουν πλέον αντιληφθεί...»

Το έχουν; Ο Πρωθυπουργός το έχει; Και έπρεπε να τους πάρει δύο μήνες για να καταλάβουν κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου παλατζάρει και δείχνει αναποφάσιστος.Αλλά έτσι είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα.Ακριβώς εδώ βρίσκεται και το επικίνδυνο σημείο γιά τηνχώρα.Παιδιά λυπάμαι αλλά έχουμε μπλέξει.Και το ξέραμε.

Ανώνυμος είπε...

10:13 μ.μ. "Παιδιά λυπάμαι αλλά έχουμε μπλέξει.Και το ξέραμε"

Εμείς το ξέραμε και προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε.

Μερικοί που το ήξεραν και και βοήθησαν να συμβεί είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία.

Κοραλία είπε...

Υπάρχουν και φωνές που λένε επώνυμα τα πράγματα με το όνομά τους.
Μπράβο στον τ. λοχαγό. Νομίζω ότι μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις μπορούμε να συνενοηθούμε.
@Σαμ, πως προσδιορίζεις το κοινωνικά και εθνικά χρήσιμο? Συγνώμη, αλλά ειλικρινά μου ακούγεται κάπως γενικόλογο

SAM είπε...

@Κοραλία.χρόνια πολλά και καλά.Η απάντηση στο ερώτημα σου θα μπορούσε να είναι απλή.Οτι προάγει την κοινωνική ευημερία και την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Νικολάου είναι ρεαλιστικο.Αυτο διέκρινε πάντα τους λοχαγούς.Ηταν πραγματιστές και οραματιστές μαζί.Αλλά απ' ότι γνωρίζω έχουν γίνει σκορποχώρι.Με την πολιτική ασχολουνται περιθωριακα ο Μανίκας και ο Νικολάου.Οι Ρεππας και Καστανίδης εμήδισαν ενω οι υπόλοιποι ιδιωτεύουν.Κρίμα για το Πασοκ και γιά τους ίδιους.

Κοραλία είπε...

Χρόνια πολλά
@σαμ "Οτι προάγει την κοινωνική ευημερία".
Υποτίθεται ότι αυτός είναι κοινός στόχος όλων των πολ. κομμ., το πως ακριβώς θα γίνει είναι η μεγάλη συζήτηση, αλλά και η πολιτική διαφοροποίηση. Αυτό νομίζω αξίζει να προσδιορίσθεί. Εντάξει δεν λέω μεγάλη συζήτηση, όχι με τη μία.

ΣΑΜ είπε...

@Κοραλία.Εχεις δίκιο.Ειναι μια συζήτηση που πρέπει να αρχίσει.Η συμβολή λογω κραιπάλης θα αναβληθεί γιά λίγο.