“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Φεβρουαρίου 2010

Η οικονομία της Ελλάδος και η “κυρία” του σπιτιού…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα (σύντομα και περιεκτικά) γιατί κινδυνεύουμε να τρελαθούμε όλοι μας:
1. Η Ελλάδα δεν είναι Αφρικανική Χώρα εν μέσω της ερήμου που περιμένει με βυτιοφόρο… το πόσιμο νερό της ημέρας
2. Παράγει πλούτο και έχει ετήσιο προϋπολογισμό
3. Τα χρήματα δεν επαρκούν (για διάφορους λόγους) και αναζητούμε «συμπληρωματικά» χρηματικά ποσά. Είναι σαν μια οικογένεια που έχει ετήσιο εισόδημα 20.000€ και ξοδεύει 22.000€. Τα επιπλέον 2.000€ τα δανείζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες (τις όποιες “ανάγκες”)
4. Η οικογένεια δεν είναι ΑΠΟΡΗ. Έχει εισόδημα που δεν επαρκή για τις ανάγκες της.
5. Στην οικογένεια αυτή υπάρχουν δυο προβλήματα:
πρόβλημα α: οι “γείτονες” της παρουσιάζουν επιρρέπεια στην εγκληματικότητα και έτσι είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει πολλά χρήματα σε συστήματα ασφαλείας (για όποιους δεν κατάλαβαν οι “γείτονες” είναι οι…γείτονες της χώρας μας)
πρόβλημα β: η “κυρία” του σπιτιού δεν συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό διότι ξοδεύει το μισθό της στα… «λούσα»! Έτσι ο μισθός του συζύγου δεν επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες του ΣΥΝΟΛΟΥ της οικογενείας (για όσους δεν κατάλαβαν η “κυρία” του σπιτιού αντιπροσωπεύει τους φοροφυγάδες).
Έτσι, σε πολύ αδρές γραμμές έχει η κατάσταση στην Ελλάδα.
Κάποιοι λένε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι «ανάπτυξη». Δηλαδή η αύξηση του εισοδήματος του συζύγου (η “κυρία” δεν πρόκειται να συνεισφέρει ούτως ή άλλως…)
http://vasiliadis.wordpress.com/2010/02/23/%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

2 σχόλια:

ανων. δημ. υπαλ είπε...

Εγώ το ξεκαθάρισα στην κυρά μου "μωρή τέρμα τα λούσα" της είπα.

τασος είπε...

Eυτυχώς σήμερα δεν έχει ειδήσεις. Σήμερα νηστεία από την ελληναράδικη σαχλαμάρα